Ugrás a tartalomra

A Katalin köztől a Bosch felé kerékpárral

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 07. csütörtök 10:20
Jelentős részben önálló biciklis útszakasz épül a Bosch felé – tájékoztatta szerkesztőségünket a miskolci polgármesteri hivatal.

A Katalin közt és a Bosch üzemet összekötő bicikliút első üteme korábban már megvalósult, igaz, jórészt felfestésekkel, a meglévő járda- és útszakaszokon. Most következik a második ütem, ami már jelentős részben önálló útszakasz kiépítéséből áll – olvasható a közleményben.

Azt írják, hogy a Szentpéteri kapui húszemeletestől folytatódik a kerékpárút, és halad az út jobb (keleti), később a bal (nyugati) oldalán, gyakorlatilag a megyeszékhely határáig; ott egy későbbi másik projekt függvénye lehet a Szirmabesenyő felé való továbbépítése. A jelenlegi fázis 2,3 kilométer hosszt jelent.

A közleményből megtudhatjuk, hogy most készítik elő a területet, ez több helyen fakivágást jelent – lehetőség szerint szociális alapon, tűzifaként hasznosítják majd ezeket. A megyei kórháznál lévő, „befelé” irányú buszmegállót is odébb kell kicsit helyezni. További észrevehető változás lesz a beruházás befejeztével, hogy a korábban felfestett, illetve megépült Zsolcai kapui szakaszon a térkövezést ki kell cserélni biztonsági okokból, előírás szerint „simább” burkolatra. Ennek keretében valósulhat meg a kerékpárutat és a járdát, illetve az autós parkoló-felületet elválasztani hivatott, ám idejekorán eltűnt-ellopott fém elválasztók pótlása is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!