Ugrás a tartalomra

Kellemes nyári idő várható szerdán

MTI
Utoljára módosítva
2020. július 14. kedd 15:55
A hőmérséklet csúcsértéke 25-29 fok között alakul, térségünkben csapadéktól nem kell tartani. 

Az Országos Meteorolgiai Szolgálat (OMSZ) közleményében azt írja, Európa keleti területeinek időjárását ciklonok és egy hozzájuk kapcsolódó, hosszan elnyúló frontrendszer alakítja. Ebben a térségben több a felhő, a frontrendszer mentén többfelé fordul elő eső, záporeső, annak előterében pedig záporok, zivatarok, melyeket néhol felhőszakadás is kísér. Ugyanakkor a kontinens nyugati partvidékén és Skandináviában egy, az Északi-tenger felett örvénylő ciklon hidegfrontja okoz többfelé esőt, záport, mely csak lassan halad a kontinens belseje felé. Európa középső és déli részének időjárását anticiklon alakítja, napos, száraz idő a jellemző. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását döntően anticiklon határozza meg. 

Hazánkban éjszaka a gomolyfelhők nagy része feloszlik, és általában derült vagy gyengén felhős időre készülhetünk. Szerdán a fátyolfelhők és a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk. Csapadék az ország nagy részén nem várható, egy-egy zápor, esetleg zivatar legfeljebb szerdán késő délutántól sodródhat be a nyugati határszélre. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, de szerda napközben a Kisalföld térségében megélénkülhet a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 13 fok között alakul, de a vízpartokon, illetve a belvárosi részeken ennél magasabb értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 25 és 29 fok között alakul.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!