Ugrás a tartalomra

Kenderesi hazatérhet

m4sport.hu
Utoljára módosítva
2019. július 30. kedd 13:24
A szexuális zaklatással megvádolt Kenderesi Tamás csütörtökön hazatérhet Dél-Koreából – közölte az M1 Híradója.

Sós Csaba szövetségi kapitány információi szerint a szexuális zaklatással megvádolt úszót pénzbüntetés fejében engedik ki az országból a dél-koreai hatóságok.

„Pénzbüntetés fejében elengedték, valószínűleg csütörtökön jön haza” – nyilatkozott Kenderesiről Sós Csaba a hvg.hu-nak az úszóválogatott Duna Arénában rendezett sajtótájékoztatóján.

A 22 éves úszót szexuális zaklatás vádjával jelentette fel egy 18 éves dél-koreai nő. A kvangdzsui vizes világbajnokságon résztvevő Kenderesti vasárnap hajnalban állították elő, és hallgatták ki a helyi hatóságok, amelyek megtiltották, hogy 10 napig elhagyja az országot.

A pillangóspecialista meg is szólalt az esettel kapcsolatban, állítása szerint megérintette ugyan a táncosnő fenekét, de nem érzi, hogy bármiféle zaklatásról lenne szó, ezért a vádakat kategorikusan visszautasította. 

„Ez az elnök úr hatásköre, az enyém más. Én mindig a gyerekért aggódok először” – reagált Sós, mikor az ügyben indított belső fegyelmi eljárásról kérdezték, majd hozzátette, ő először úgy tudta, az olimpiai bronzérmes pillangóúszó kórházba került.

További hírek

Olvasnivaló