Ugrás a tartalomra

Két plusz ideiglenes megállót alakítottak ki Miskolctapolcán

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 09. hétfő 16:16
Két ideiglenes buszmegállót tett az MVK a Miskolctapolcai út és a Fagyöngy utca kereszteződésébe. A Miskolctapolcai Strandfürdő második ütemének építése miatt volt erre szükség. Az Aradi sétány lezárása miatt a gyalogosoknak több száz métert kell kerülniük. Az ideiglenes megállóval az itt élők szerint megoldódott a probléma és elviselhetőbb lesz az a néhány hónap, amíg tart az Aradi sétány lezárása.
Fotók: Juhász Ákos

 „A Búza tér felé már december 2-tól megáll a 2-es és 20-as autóbusz a Miskolctapolcai út és a Fagyöngy utca kereszteződésénél kialakított ideiglenes megállóhelyen, december 9-én, hétfőtől már Miskolctapolca Barlangfürdő felé is érinti ez a két járat a Fagyöngy utca elnevezésű megállóhelyet. A Fagyöngy utca megállóhely pár az Aradi sétány átépítésének végéig fog üzemelni, a gyalogosforgalom megkönnyítése érdekében" – olvasható az MVK hivatalos honlapján.

Az intézkedés ideiglenes. Addig tart, amíg az Aradi sétány le van zárva. A Miskolctapolcai Strandfürdőt és az épülő élményfürdőt egy kültéri híddal kötik össze. Így néhány hónapig ezen az útszakaszon nem lehet közlekedni. Az ideiglenes buszmegállók abban segítenek a gyalogosoknak, hogy a lezárás miatt ne kelljen több száz métert kerülniük, hogy haza jussanak.

Az utasok csak azt kifogásolták, hogy a buszon nem tájékoztatják őket arról, hogy a jármű egy ideiglenes megállóhelyen is megáll. Az MVK-nál azt mondták, ezt a problémát is megoldják.

Juhász János, az MVK Zrt. üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgatója a Miskolc Televíziónak úgy nyilatkozott: az autóbusz-vezetők mikrofonon keresztül tudják tájékoztatni az utasokat a változásról. – Amikor az ideiglenes megállóhelyekhez ér az autóbusz, akkor bemondják, hogy a tapolcai strand ideiglenes megállóhelyen állt meg éppen a jármű – magyarázta.

Juhász János arra is figyelmeztetett, hogy mivel az ideiglenes buszmegállóhoz nem lehet gyalogos-átkelőhelyet kialakítani, ezért az eddig megszokott 40-es megengedett sebesség helyett egy 30-as táblát helyeztek ki. A forgalmirend-változás miatt a gyalogosoknak és az autóval közlekedőknek is érdemes nagyon körültekintően közlekedniük.

További hírek

Olvasnivaló