Ugrás a tartalomra

Kezdődhet a munka a népkerti futókörön

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. február 18. péntek 12:08
Pénteken átadták a munkaterületet a kivitelezőnek, ami azt jelenti, hogy elindulhat a mintegy 1 kilométer hosszúságú rekortán futópálya építése, amit a tervek szerint májustól használhatnak majd a miskolciak.

A Népkert fejlesztésének egyik első lépése, hogy rekortán futókör épül a területen. Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője elmondta: a műszaki átadással megkezdődhet a 84,2 millió forint összköltségű – amelyből 42,2 milliót az önkormányzat saját forrásból fedez – beruházás.

A futókör tervrajza. A képre kattintva megtekinthető nagyobb méretben. | Fotó: polgármesteri hivatal

 

A kivitelezőnek április 30-áig kell elkészülnie a munkával, és visszaszolgáltatnia a munkaterületet. Ekkor már készen lesz az 1006 méter hosszúságú, rekortán borítású, nemzetközi szabványoknak megfelelő futókör.

„Arra külön odafigyelünk, hogy ne kelljen fát kivágnunk és a lehető legkevesebb zöldkárosodással járjon a folyamat. A vállalkozónak ugyanakkor kötelessége visszaállítani a megfelelő zöldállapotot” – tette hozzá Miklós Viktor.

Szilágyi Szabolcs, a megyei I-es egyéni választókerület egységes ellenzéki képviselőjelöltje szerint több okból is nagyon fontos beruházásról van szó.

„Egyrészt a város nagy adósságát törleszti a miskolciak felé, hiszen a belváros egyik nagy zöld területén ilyen jellegű sportolási lehetőség eddig nem volt” – mondta, majd hozzátette: ezzel a terület egy újabb jelentős funkcióval bővül.

Szilágyi Szabolcs a tervrajzzal. | Fotó: Parai Roland

„Mindezek miatt örömmel támogattuk a civil kezdeményezést, a jövőben pedig tervezzük a Népkert további fejlesztését” – utalt záró gondolataival arra, hogy korábban Népkerti Kerekasztal címen indult el közös gondolkodás olyan tagokkal, akik tenni akarnak a városért.

Cikkünkben akkor ezt írtuk: „A Népkert a borsodi megyeszékhely egyik kedvelt, népszerű helye, kikapcsolódás, sportolás, vendéglátás tekintetében egyaránt. Ezért is foglalkoztatja mind a civil szerveződéseket, mind az önkormányzatot, hogyan lehetne fejleszteni a parkot, hogy ismét valamikori fényében ragyoghasson, kiszolgálja az oda látogatók, ott sétálók, pihenni, illetve feltöltődni vágyók igényeit.”

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!