Ugrás a tartalomra

Kezdődik az Avas-tető felújítása

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. június 02. péntek 18:29
A közbeszerzést az Avasi kilátó megújításán is dolgozó Épkar Zrt. nyerte meg, a munkálatokkal pedig az év végéig kell elkészülnie.

Szeivolt István és Veres Pál. Fotó: Horváth Csongor

Aláírták pénteken az Avas-tető megújításának kivitelezési szerződését. A mintegy kilencszázmillió forintos TOP-os forrásból megvalósuló munkákra az Épkar Zrt. adta a legjobb ajánlatot Miskolc polgármestere így akárcsak márciusban, az Avasi kilátó kapcsán, most is Szeivolt Istvánnal, a cég vezérigazgatójával kötött szerződést.

Veres Pál az aláírást megelőzően kiemelte, az Épkar tagja a Diósgyőri váron dolgozó konzorciumnak és – ahogyan azt fentebb írtuk – a kilátó megújításán is ők dolgoznak.

- Nagy örömünkre szolgál az, hogy a kiírt közbeszerzési eljárásban ismét a legjobb árat és a legmagasabb színvonalú unkát ígérve nyerték el ezt a tendert. Ez azért is fontos, hiszen két, szorosan összefüggő építési területről van szó, ami meg fogja könnyíteni a munkát mindkét projekten – mondta.

A városvezető úgy fogalmazott, a városvezetés évek óta a történelmi Avas komplex felújításán dolgozik, aminek részeként korábban a pincesorok csapadékvíz elvezetése, a Horváth-tető fejlesztése már lezárult, sétányok újultak meg.

- Az idei Borangoláson mindenki megtapasztalhatta azt, hogy milyen fantasztikus helyszín az Avas, és élővé válhat az avasi pincesor. Viszont ahhoz, hogy ehhez még szükség volt még két további elemre az Avasi kilátó felújítására és az Avas tető megújulására, melynek keretein belül jelentősen javul a terület infrastruktúrája – jelentette ki.

Ahogyan arról korábban lapunk is írt, a munkálatok során megújul a kilátó előtti tér, egy egészen új épülettel, ami amfiteátrumszerűen fogja majd körbe a tévétornyot. „Ebben a létesítményben komfortpont, üzletek, kávézó és közösségi tér is helyet kap majd. Ezen túl épül még további két komfortpont, megújul az Avas kilátó és a buszvégállomás közötti útszakasz, további sétányok és egy látvány szőlészet is helyet kap majd a hegytetőn” – sorolta a polgármester, aki kiemelte, a munkálatoknak év végéig kell elkészülnie.

Veres Pál végül hozzátette, a remények szerint a Diósgyőri vár fejlesztése is folytatódhat rövidesen (erről korábban a minap.hu is beszámolt). „Már csak egyetlen szakértői véleményre várunk, ami nagy valószínűséggel a hónap végére elkészül. Amennyiben ez alátámasztja az álláspontunkat, akkor a remények és ígéretek szerint a munka befejezéséhez szükséges kormányzati forrás hamarosan megérkezhet” – tette hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!