Ugrás a tartalomra

Kibocsátó ünnepséget tartottak a megújult képzésen

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 09. péntek 15:24
Katonás rend jellemezte a Miskolci Rendvédelmi Technikum záró ünnepségét az amerikai filmekre emlékeztető sapkafeldobás előtt. Több képzésről bocsátották ki az életbe diákjaikat, kettőszáztizenhármat, valamint esküt tettek az új tanulók is.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Véget ért az első rendőrjárőr képzés Miskolcon. A jelentkezők tíz hónap alatt szerezhettek képesítést, ami után közbiztonsági rendőrjárőrként dolgozhatnak vagy a határvédelemben, útlevélkezelésben vehetnek részt. 

A Miskolci Rendvédelmi Technikum először bocsátott ki egy tanéves képzési idejű rendőr tiszthelyettes állományt, húsz főt. Továbbá először bocsátottak ki tíz hónapos rendőrjárőr szakképzésben résztvevő állományt, akik már a képzés kezdetétől (két hónap után) hivatásos szolgálati jogviszonyban ültek padsoraikban, hatvannégyen. A 2019/2021-es évfolyam rendőr tiszthelyettes tanulói állománya már tavaly ünnepélyes esküt tett. Ez százhuszonkilenc diákot jelent. Tanulmányaik befejezéseként az évfolyam sikeres szakmai vizsgát téve már az iskolától ugyan elköszönt, de a pénteki rendőrségi befogadó ünnepség képzésük záró és hivatásuk kezdetének elmaradhatatlan eseménye. 

Pozsgai Zsolt személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes ünnepi beszédében Horváth József tábornok szavait idézte, miszerint a hivatástudatunk az, ami felölti láthatatlan egyenruhánkat. – Az új élethelyzet új szemléletet és új módszereket eredményezett, ezért képzési formánk megváltozott, gyakorlatközpontú lett. A változás és az online oktatás is kihívást jelentett mindannyiunk számára. Életük egyik fontos pillanata a mai ünnepség. Önök a szervezet fontos elemei lettek. Tartsák meg eltökéltségüket! Legyenek fegyelmezettek és szorgalmasak, jellemezze Önöket határozottság és kulturált fellépés! Az igazságot önzetlenül kell szolgálniuk, ez tehát legyen önkéntes és minden érdektől mentes – mondta Pozsgai Zsolt, aki hozzátette, a rendőrség ugyanúgy büszke a végzősökre, mint a szüleik.

Varga Attila Alex ma már büszkén mondatja, hogy ő rendőr őrmester. Ózdról jött a kétéves iskolába. – Gyakorlati képzésem ideje alatt sok tapasztalattal gazdagodtam, így még nagyobb kedvem lett hozzá. Mindenképpen a rendőrségnél képzelem el a jövőmet, még tiszti egyetemet is szeretnék végezni.

„Fogadom, hogy Magyarországhoz és annak alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom” – mondta hangosan eskütételét több mint ötven tanuló, egy részük az egyéves képzésben végzett, másik részük pedig a következő tíz hónapos rendőrjárőr képzésben vesz részt. 

Az ünnepségen Vietórisz Zoltán kapott elismerést tanulmányi eredményéért.

További hírek

Olvasnivaló