Ugrás a tartalomra

Kicselezte kirablóit az ügyes gyerek

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 03. szerda 10:14
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 15 éves fiatalkorú és egy 20 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.

A vádlottak tavaly július elején, az esti órákban Kazincbarcikán egy iskola előtti területen találkoztak a sértettel. Beszélgetést kezdeményeztek vele, és közben közölték, hogy a nála lévő mobiltelefon az övék, és el fogják venni tőle. Mondták neki, hogy vegye elő és mutassa meg nekik a telefont, de a sértett fiú erre nem volt hajlandó, ezért fenyegetőzni kezdtek. 

A felnőtt korú vádlott azt mondta neki, hogy ő már tizennégy évet ült börtönben, és bárkit leszúr. Majd mindketten azzal fenyegették, hogy ha nem adja át a telefont, megverik, megölik. A férfi, hogy nyomatékot adjon kijelentéseiknek, a zsebéből elővett egy kést, míg fiatalkorú társa tenyérrel arcon ütötte a sértettet, aki ettől sírni kezdett, és félelmében bántalmazójának átadta a mobiltelefont és a fülhallgatót. 

Ezután a sértett azt mondta a vádlottaknak, hogy odaadja nekik a másik telefonját is, de azért menjenek el a lakásához, ezzel azt akarta elérni, hogy hazaérve édesapjától segítséget kérhessen. 

A vádlottak felültek ennek a cselnek, hazakísérték a fiút, aki megérkezésükkor egy hirtelen mozdulattal kicsavarta a fiatalkorú vádlott kezéből az eltulajdonított telefonját és beszaladt a lakásba, ahol édesapjának elmondta a történteket. Az apa kijött a házból, rákiabált a vádlottakra, akik eltérő irányokba futva elmenekültek a helyszínről. 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak közül a fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést, míg a felnőtt korúval szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

További hírek

Olvasnivaló