Ugrás a tartalomra

Kilépett a Jobbikból Stummer János

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 10. kedd 09:49
A párt korábbi alelnöke ezt közösségi oldalán jelentette be kedd reggel.

Azt írta, a szombati tisztújításon a küldöttek többsége nemet mondott az általa kínált világos politikai alternatívára, "hazafias politikára és szervezeti megújulásra".

- Szombaton nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az a politikai közösség, amelynek az utóbbi 13 évben tagja és építője voltam, nem azon az úton kíván továbbhaladni, ami a hazám jövője szempontjából üdvös - tette hozzá, jelezve, eddig is távolságtarással kezelte Jakab Péter pártelnök és "szűk környezete" politikáját és vezetési gyakorlatát, amellyel nem kíván közösséget vállalni a továbbiakban.

Stummer János azt is bejelentette: a közügyekkel való foglalkozást továbbra is élete részének tekinti, de új párt vagy politikai mozgalom megalapítása nem áll szándékában.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Jobbik Magyarországért Mozgalom 24. tisztújító kongresszusán nagy többséggel újraválasztották Jakab Pétert a Jobbik elnökévé. A kongresszuson 245 küldött élt szavazati jogával, közülük 243-an adtak le érvényes szavazatot, két szavazat pedig érvénytelenül került az urnákba.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!