Ugrás a tartalomra

Kiterjesztett valósággal mutatja az utat a Google-térkép

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 08. csütörtök 16:40
A Google-térkép Magyarországon is elindítja legújabb funkcióját, az Élő képet („Live View”), amely a kiterjesztett valóság segítségével, az útvonalra vetített nyilakkal és irányokkal mutatja, merre menjen a felhasználó.

A Google-térkép nemcsak az utazások megszervezésében hasznos, de kiváló útitárs is, amely segít új helyek felfedezésében. Egy, még ismeretlen város és látnivalói megismerésének nagyszerű módja a gyalogos városnéző túra, néha azonban nehéz kitalálni, merre is menjünk.

A Google-térkép új Élőkép funkciójának köszönhetően mostantól a kiterjesztett valóság segítségével könnyebben felismerhetjük, merre induljunk: valós környezetbe vetített nyilak és irányok mutatják az utat. Az Élő kép nemcsak nagyvárosokban lesz elérhető, de minden olyan helyen is, ahol az Utcakép, azaz a Street View szolgáltatás működik.

A funkció használata rendkívül egyszerű: a Google-térkép alkalmazást megnyitva a felhasználó beírja úti célját, és kiválasztja a séta ikont. Innen az Élő kép gombra koppint, majd a telefonja kameráját az őt körülvevő épületekre irányítja. Amint a Google-térkép beazonosítja a felhasználó pozícióját, megjelennek a nyilak és a jelek a valós környezetre vetítve, amelyek megmutatják, melyik irányba kell elindulni. Amennyiben a felhasználó már használja a navigációt, elegendő a bal alsó sarokban az Élő kép gombra kattintani.

A mai napig ez a funkció csak a Google Térkép helyi idegenvezetői (Local Guide) és a Google Pixel felhasználók számára volt elérhető tesztelésre, azonban mostantól az ARCore-t támogató Androidos telefonokon és ARKit-et támogató iPhone-okon is rendelkezésre áll béta üzemmódban. A Google-térkép letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!