Ugrás a tartalomra

Kolompos-siker a klasszikuson

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. május 23. hétfő 11:32
Kiélezett csatában vitt el pontokat Miskolcról a Budapest Cowbells amerikaifutball-csapat a szombaton lejátszott bajnoki rangadón.

Egyetemi rendezvény miatt ezúttal a Szentpéteri kapui Honvéd Papp József SE sportpályán csaptak össze a felek. A Budapest Cowbells és a Miskolc Steelers vetélkedésnek már múltja, története van, emlékezetes párharcokon van túl a két gárda. Az Acélosok 2016-ban Troy Rice legendás visszahordásával lettek először bajnokok a HFL-ben, míg egy évvel később pont a Kolomposok vágtak vissza a Hungarian Bowlban. És még lehetne sorolni a két együttes párharcait a múltból.

Izgalmas és színvonalas találkozóra volt kilátás ezúttal is. A Cowbells egy jól sikerült fővárosi derbi (28-25 a Wolves ellen) után utazott el Miskolcra. Na nem tutibiztos győzelmi reményekkel, hiszen a Steelers is győzelemmel kezdte az idényt: a Győr Sharks-ot verték meg kétszeri hosszabbítás után, 28-25-re. Az új vezetőedzővel, Tim Bishoppal felálló Acélosok tehát győzelemmel tértek vissza a HFL-be, miután veretlenül nyerték meg a Divízió I-es bajnokságot.

Fotók: Imricskó Péter

Nem is kellett csalódniuk a szurkolóknak - a fővárosból is tucatnyian érkeztek, hangos kolompolással biztatták végig kedvenceiket -, hiszen mindkét offense TD-vel nyitott az első drive-jából. A Fűzővel kifelé tudósítása szerint előbb Vasyl Jordan passzából a kanadai igazolás, Carson Ouellette volt eredményes miskolci oldalon, majd Szabó Tamás passzából Boros László szerzett hatpontost a túloldalon. A Steelersnek volt még egy kihagyott mezőnygólja, ám a második negyedben ismét a hazaiak szereztek vezetést Nagy Donát elkapásával. A 14-7-es hazai vezetés a nagyszünetig kitartott, amiben szerepe volt annak is, hogy Bodnár Benedek kiütötte az egyébként jól futó Garajszki Ádám kezéből a labdát, miközben már csak 5 yardra volt a gólvonaltól a Cowbells running backje.

A harmadik negyedet jól kezdte a Cowbells, de a red zone-hoz közeledve elakadtak, ugyanis Jónás Máté lehúzta Szabó passzát. Pár játékkal később azonban vissza is adták a miskolciak a vendégeknek a labdát: Leszkován Ádám szerezte meg idei harmadik interceptionjét, majd két játékkal később Mészáros Márton kapott el egy TD-t több szerelési kísérletet is lerázva magáról. Az egyenlítés azonban egyelőre nem sikerült a Cowbellsnek, hiszen az extra pontot blokkolta a Steelers. Sőt, utána a kickoffot Ouellette 93 yardon (!) át hordta vissza TD-re, így pedig már 21-13-ra vezetett a Miskolc.

Tim Bishop, a Miskolc Steelers vezetőedzője

Magyar Csanád puntja az utolsó negyed elején annyira jól sikerült vendég részről, hogy a Steelers a saját end zone-jából volt kénytelen puntolni, azonban a snap túl magas volt, így safetyt ért el a Cowbells. Így pedig ahelyett, hogy kétpontosra kellett volna menniük egy esetleges későbbi TD-nél, már csak 6 pont volt a hátrányuk (21-15).

Ez a TD pedig a következő támadásból össze is jött, a Garajszki sérülése miatt beálló Pusztai Vendel rohant be a célterületre, az extra pont után pedig már a Cowbells vezetett (21-22). A Steelers megpróbálta visszavenni a vezetést, azonban a futó Elijah Fera kezéből saját csapattársa, Herke Zsombor ütötte ki véletlenül a labdát, amit a Cowbells szedett össze. A budapestiek aztán növelni is tudták előnyüket, egy negyedikre (szabad játékkal) megoldott hosszú passz után a linebacker Bak Csaba állt be fullbacknek, és vitte be ő maga a labdát a célterületre. Így már 29-21 volt a Cowbellsnek.

A Steelers ismét megpróbált visszajönni a meccsbe, azonban előbb Dalton English szerzett egy strip sacket, majd egy budapesti punt után ismét ő erőszakolt ki egy fumble-t, így pedig a Cowbells lezárta és megnyerte a meccset.

A Steelers ezzel 1-1-es mérleggel áll, míg a Cowbells 2-1-gyel, amivel a fővárosiak karnyújtásnyira kerültek a rájátszástól.

Carson Ouellette wide receiver egyik legjobbja volt csapatának. Lapunknak úgy fogalmazott, még a negyedik negyedben sem játszottak rosszul, amikor pedig fordítani tudott az ellenfél, de sajnos a sportban, főleg ezen a szinten, az apró momentumokon is sok múlhat. A labdavesztéseket említette példaként.

- A Cowbells jó csapat, a végére összeszedték magukat. Jön még két mérkőzés, magabiztosak vagyunk, és be fogunk jutni a rájátszásba. Jó az összhang a csapatnál, jó a futó- és a passzjátékunk, és a special team is sokat fejlődött. A védelem is egyre jobban néz ki, de ott vissza fogunk térni az alapokhoz, onnan építjük fel újra magunkat - sorolta.

Tim Bishop, a Miskolc Steelers vezetőedzője a kritikus szituációkat emelte ki, a labdavesztéseket, az olyan first down-okat, amiket a bírók valamilyen szabálytalanság miatt visszafújtak. Ezek döntőnek bizonyultak.

- Végig jól mozogtunk, viszont amikor csak néhány ponttal vezetünk, akkor nem szabad hibázni kritikus helyzetekben - emelte ki. - Azonban nagyon sok olyan lehetőségünk volt, amikor megnyerhettük volna ezt a meccset. Régen játszottunk ezen a szinten, idő kell, mire újra felvesszük a ritmust.

Az Acélcsapat idei négy alapszakaszi bajnokija közül a harmadikat ismét fővárosi rivális ellen játssza, június 11-én, szombaton a Budapest Wolves érkezik a borsodi megyeszékhelyre. A vezetőedző rámutatott, a két fővárosi gárda nagyjából egy szinten áll (mint említettük, az összecsapásukon nemrégiben a Cowbells tudott nyerni), a győzelem azon fog múlni ellenük, mennyire sikerül felkészülni, és azt hogy tudják majd a pályán is megmutatni az Acélosok.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!