Ugrás a tartalomra

Költészeti fesztivált rendeznek Miskolcon is

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 12. szerda 16:04
Kolumbia, Lengyelország, Kanada vagy éppen Kuba, Görögország és az Egyesült Államok – a kortárs világirodalom jeles művészei érkeznek júniusban régiónkba. A nemzetközi nagyok mellett pedig természetesen a magyar költészet kiválóságai is bemutatkoznak az ország első nemzetközi lírai eseményén. Az I. Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivál június 9-én kezdődik, hogy bemutassa a magyar és világirodalom kiváló költőit.
Fotó: Juhász Ákos

Író-olvasó találkozók és zenei események. A világ poeticájának központjává válik Sárospatak és tágabb környéke, így Miskolc is június közepén, ezzel egy hiánypótló programmal bővül a térség kulturális kínálata. A I. Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivált több helyszínen rendezik meg június 9. és 13. között.

Papp Ferenc, a Rimay János Alapítvány kuratóriumi elnöke a szerdai beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, mindenhol örömmel és nyitott szívekkel, kapukkal várták őket határon innen és túl. Miskolc mellett a fesztivál helyszíne lesz Sárospatak, Szerencs, Tokaj, Sátoraljaújhely, de Királyhelmec (Szlovákia), Kisvárda, Szatmárnémeti és Beregszász is várja a látogatókat.

Balázs F. Attila költő, a fesztivál igazgatója kiemelte, hogy Magyarországon ez lesz az első nemzetközi költészeti fesztivál, ezért kiemelten fontos, hogy ne egyszeri alkalom legyen. – Amennyiben a közönség mellett a szakma és a sajtó is pozitívan fogadja, idővel nemcsak az ország, hanem Közép-Európa egyik legjelentősebb költészeti fesztiváljává válhat.

Erre pedig minden esély megvan, hiszen már az első fesztivál olyan neveket vonultat fel, mint Bill Wolak, Agnieszka Herman, Serfőző Simon, Halmosi Sándor, Vass Tibor vagy éppen Laura Garavaglia és a fesztivál díszvendége, az irodalmi Nobel-díjas Herta Müller, akivel a fesztivál második napján a Miskolci Egyetemen találkozhatnak a líra szerelmesei.

További hírek

Olvasnivaló