Ugrás a tartalomra

Komlóstetőn is 1848 hőseire emlékeztek

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 15. péntek 16:37
Lovasok felvezetésével tartottak zenés felvonulást a komlóstetői iskolások és óvodások csütörtökön, a nemzeti ünnep tiszteletére. Gazdusné Pankucsi Katalin, a terület önkormányzati képviselője hagyománnyá szeretné tenni a közös ünneplést a városrészben.

A menet együtt vonult az 1848-as kopjafáig, ahol közös ünnepséget tartottak. Gazdusné Pankucsi Katalin kiemelte, az a célja, hogy ez az esemény még jobban összekovácsolja a komlóstetőieket. – Ötödik alkalommal rendezzük meg ezt az ünnepséget. Szeretném, ha minél többen részt vennének a rendezvényen, amikor arra emlékezünk, hogyan harcoltak őseink szabadságunkért, nemzeti függetlenségünkért.

Bízom abban, hogy azok számára, akik itt vannak, nem csupán egy munkaszüneti napot jelent március 15-e - hangoztatta a képviselő, örömét fejezve ki, hogy több generáció is részt vesz ezen a lelket emelő eseményen.

Az 1998-ban állított kopjafát a város önkormányzata mellett komlóstetői intézmények és civil szervezetek is megkoszorúzták, majd a gyerekek saját kezűleg készített papírkokárdákat, -zászlókat és -tulipánokat helyeztek el az emlékmű előtt.

Mocsári László képgalériája

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!