Ugrás a tartalomra

Környezettudatosságukért kaptak díjat

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 12:11
Tizenkét iskola több mint hétszáz tanulója és dolgozója vett részt az idei Mobilitási Héten megrendezett Tekerj a suliba kampányban. A kezdeményezés célja az volt, hogy minél több gyerek figyelmét felhívják arra, hogy iskolába járni nemcsak autóval lehet. Azok, akik részt vettek a programban, és biciklivel, rollerrel vagy akár gyalog jutottak el az iskolába, elismerésben részesültek a városházán.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Szeptemberben a Mobilitási Héthez kapcsolódva második alkalommal rendezték meg a Tekerj a suliba elnevezésű kampányt. A program célja az volt, hogy a diákok ne autóval járjanak iskolába, hanem válasszák a biciklit, a rollert vagy egyszerűen sétáljanak.

A legeredményesebb iskola a Könyves Kálmán Általános Iskola volt. Farkas Ádám például az egy hét alatt három alkalommal kerékpárral, két alkalommal rollerrel ment reggel iskolába. Rajta kívül pedig sokan döntöttek még úgy, hogy mellőzik az autót. - Szerintem ez egy nagyon jó rendezvény, különösen azért, mert a diákoknak nemcsak egy felszólítás, hogy egészségesen éljünk, hanem ez egy olyan közös program, ami egy örömteli emlék is lehet.

Nemcsak Ádám iskolája kapott elismerést, hanem mindegyik intézmény, amelyik részt vett a kampányban. Kunhalmi Zoltán, a Kerékpáros Miskolc Egyesület elnöke elmondta, tizenkét iskola vett részt a város különböző területeiről az idei évben a kampányban. - Összesen több mint hétszázan voltak, akik legalább egy alkalommal a kampány egy hete alatt kerékpárral vagy más emberi erővel hajtott eszközzel közlekedtek.

Fontos, hogy a felnövő generáció lelkesedése ne csak egy hétig tartson és az év többi napján is tudatosabban válasszák ki a közlekedési eszközüket – hangzott el a díjátadón. Veres Pál polgármester elmondta, az emberi erővel hajtott közlekedési eszközök valódi alternatívát jelentenek majd Miskolcon is néhány év múlva. - Ehhez viszont infrastrukturális fejlesztésre van szükség, tehát csak akkor fog ez működni, hogyha megfelelő számú kerékpárút, illetve olyan út áll rendelkezésre, ahol ez a közlekedési eszköz is biztonsággal használható. Én ebben leszek érdekelt.

A Tekerj a suliba kampányt jövőre még nagyobb sikerrel szeretnék megrendezni a szervezők.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!