Ugrás a tartalomra

Koronavírus-járvány: előzzük meg a „második hullámot”

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 16. csütörtök 19:20
A miskolci városvezetés folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-veszélyre vonatkozó országos, illetve helyi híreket, fejleményeket. Arra reagálva, hogy a legfrissebb értesülések szerint egy olyan nagyvállalat berkeiben is felbukkant a fertőződés, amely tevékenységével a borsodi megyeszékhelyen is jelen van.

A városvezetés péntek reggelre egyeztetésre hívta a miskolci operatív törzs tagjait, ezen túlmenően Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere és Ignácz Dávid Miskolc MJV jegyzője hozzáláttak az esetlegesen szükséges újabb intézkedések előkészítéséhez.

A városvezetés állásfoglalást kér az illetékes egészségügyi szervektől a teendők tekintetében. Amíg ezek tisztázódnak és kiderül, szükség van-e további szigorításokra bevezetésére a járvány elkerülése érdekében, változatlanul is arra kérik a miskolciakat, hogy lehetőség szerint kerüljék a nagyobb tömegben való megjelenést, ügyeljenek a távolságtartásra, a gyakori kézmosásra, a közterületeken, boltokban, közlekedési eszközökön előírt maszkviselésre, a rendszeres fertőtlenítésre.

Miskolc is jól vizsgázott a pandémia első szakaszában, de a sokat emlegetett „második hullám” megelőzése, avagy elkerülése érdekében is mindent meg kell tennie – mind az államigazgatás szerveinek, mind a lakosságnak.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!