Ugrás a tartalomra

Koronavírus – Nagy felelősségük van a külföldről hazatérőknek!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 31. kedd 12:48
Szociális távolságtartás és az önként vállalt karantén – erre hívja fel a polgármesteri hivatal azok figyelmét, akik mostanában térnek haza külföldről.

Mivel a koronavírus terjedésének eddig ismert leghatékonyabb lassítója a szociális távolságtartás és az önként vállalt karantén, a mostani helyzetben a külföldről Magyarországa és Miskolcra hazatérőknek különösen nagy felelősségük van abban, hogy a járvány terjedését késleltetni lehessen – írja keddi közleményében a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya.
 
- Most különösen fontos, hogy mindenki, aki külföldről érkezik vissza, vállaljon tizennégy napos, önkéntes karantént. Két héten át ne menjen el otthonról és lehetőleg közvetlen hozzátartozóival, legközelebbi rokonaival se érintkezzen, hisz nem tudhatja, hogy hazaindulás előtt nem kapta-e el a fertőzést. Ezzel nemcsak szeretteit óvja meg a fertőzésveszélytől, hanem nagyban hozzájárul a vírus terjedésének megakadályozásához is – hangsúlyozták.
 
Emlékeztetnek: a koronavírus tünetei az eddigi tapasztalatok szerint két héten belül jelentkeznek, ezért van szükség a kéthetes napos karanténra. Mindenki, aki hazatérése után vállalja az önkéntes otthon maradást, felelősségteljesen cselekszik magával és másokkal szemben is. Fontos ugyanakkor az is, hogy ha valaki olyan hazatérőről tud, aki mindezt nem tartja be, figyelmeztesse, hogy helytelenül cselekszik, és kérje azt, hogy mindannyiunk érdekében tartsa be a kéthetes korlátozást.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!