Ugrás a tartalomra

Koronavírusos dolgozót találtak a Vodafone miskolci ügyfélszolgálatán

M-Kiss Judit – Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. július 16. csütörtök 11:31
Az eset még a múlt héten történt, a fertőzött egy diák munkavállaló, a vele érintkezett munkatársakat a Macropoliszból otthoni karanténba küldték.


Információink szerint koronavírusra jellemző tünetek jelentkeztek a múlt héten a Vodafone miskolci ügyfélszolgálatának egyik diák munkavállalójánál. A dolgozón tesztet végeztek el, amely pozitív lett.

A telekommunikációs vállalat sajtóosztálya érdeklődésünkre megerősítette a hírt. Azt írták, a vállalat a hír után néhány órával elvégezte a munkatárs kapcsolati hálójának teljes feltérképezését, majd minden elsődleges kontaktszemélyt otthoni karanténba küldtek. „A Vodafone vezetősége teljes mértékben együttműködik az ÁNTSZ-szel és a helyi egészségügyi szervezetekkel és minden esetben a hivatalos iránymutatás szerint jár el” –hangsúlyozták.

 A cég hozzátette, a Vodafone Magyarország néhány napja indította el a hazánkban egyedülálló Home agent programját, aminek keretében az ügyfélszolgálatokon dolgozó kollégáik folyamatos távmunkában végezhetik feladataikat, ezzel is segítve a biztonságos, kényelmes munkavégzést. 

– Azok a munkavállalók, akiknek munkakörükből adódóan mégis szükséges bemenniük az irodákba, csak olyan szigorú szabályok betartása mellett tehetik ezt meg, mint a kötelező asztalfoglalási rendszer, a kézfertőtlenítők, és a minden kolléga számára biztosított mosható maszk használata. Az épületben másfél méter távolságot kell tartaniuk egymástól a dolgozóknak, és ahol csak lehetséges, elkülönítik a nem közvetlenül együtt dolgozó csoportokat.

A megye több pontján

Nem ez az egyetlen koronavírusos eset Borsod-Abaúj-Zemplénben. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Mezőkövesden egy iskolai értekezletet követően alakult ki járványgóc, értesüléseink szerint már több mint két tucat fertőzöttet regisztráltak a kisvárosban. Sátoraljaújhelyen pedig a Rákóczi Szövetség táborában találtak korábban két fertőzöttet, a táborban körülbelül 250-en voltak. 

A kialakult helyzetre szerdán a miskolci polgármesteri hivatal közleményben reagált. Azt írták: mivel Borsod megyében újra megjelent a koronavírus, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy elkerülhetők legyenek az újabb korlátozó intézkedések. 

Fokozott óvatosságot kérnek

Azt kérik, szigorúan tartsuk be az érvényben lévő szabályokat: viseljünk maszkot és tartsuk a távolságot, ahol csak lehetséges.

Kiemelték: Miskolc város vezetése újra készen áll arra, hogy meghozza a szükséges védelmi intézkedéseket, hogy megvédje Miskolcot, de kérik, hogy mindenki egyénileg is vállaljon felelősséget.

További hírek

Olvasnivaló