Ugrás a tartalomra

A köz szolgáit köszöntötték

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. június 30. csütörtök 17:27
A polgármesteri hivatal közszolgálati tisztviselőit ünnepelték csütörtökön, közel húszan vehettek át munkájukért valamilyen elismerést a városháza Dísztermében.

Zsigmond Ferenc 1986-tól dolgozik a miskolci polgármesteri hivatalban. Ahogy kell, végigjárta a ranglétrát, többszöri szervezeti átalakítás után évekig csoportvezetőként biztosította, és jelenleg is biztosítja a hivatal mindennapi zavartalan működését, üzemeltetését.

- Minden nap új kihívás elé állít az élet - mesél változatos munkájáról a Jogi, Igazgatási és Szervezési Főosztályhoz tartozó üzemeltetési és szervezési osztály ellátási csoportjának vezetője. - Ha csőtörés van valahol, vagy csak papírt, írószert kell beszerezni, azonnal engem hívnak. Minden nap mást és mást csinálok. A munkatársaimmal azt szoktuk mondani, hogy az az igazi dicséret számunkra, ha nem kapunk sok telefonhívást - ez ugyanis azt jelenti, hogy működik, jól működik a hivatal.

Most, a közszolgálati tisztviselők napján Életműdíjat vehetett át. A méltatás szerint az eltelt évtizedek alatt munkáját mindig a pontosság és a megbízhatóság jellemezte; kivételes szorgalommal, odaadóan, lelkiismeretesen látja el feladatait. A hosszú évek alatt megszerzett tapasztalatait és szakmai tudását önzetlenül osztja meg fiatalabb munkatársaival. Immár 35 éves, kiemelkedő színvonalú munkavégzése példaértékű elkötelezettségéről és kitartásáról tanúskodik. Segítőkész, együttműködő, jó közösségi szellemű munkatárs, akit szakmai felkészültsége és személyes tulajdonságai együttesen tesznek méltóvá a díjra.

- Nagy öröm számomra, hogy ilyen formán is elismerik az itteni munkámat. De ez nem pusztán az én érdemem: a munkatársaim nélkül ez nem ment volna. Mindig számíthatok rájuk, kölcsönösen segítjük egymást - teszi hozzá.

A köztisztviselők és kormánytisztviselők napját (korábbi nevén a köztisztviselők napja) minden évben július 1-jén ünnepeljük. 1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény, ennek emlékére négy évvel később, 1996-ban a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete kezdeményezte, hogy Magyarország területén július 1-jén ünnepnapot tartsanak. 1997-től ünnepeljük, de ekkor még a köztisztviselők napjának hívták. 2011 júniusában az Országgyűlés úgy határozott, hogy július 1-je a kormánytisztviselők napja is legyen, így ekkortól kezdve az ünnep neve a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja lett.

A hivatal munkatársait - és közöttük a díjazottakat (neveiket a cikk végén olvashatja) - a város vezetője köszöntötte először. Veres Pál polgármester arról a jó munkahelyi közösségről beszélt, ami jellemzi a polgármesteri hivatalt. Az itt dolgozók - fogalmazott - elhivatottak és alázattal végzik a dolgukat, annak ellenére is, hogy nem minden esetben akkora mértékű az elismerés, mint amekkorát megérdemelnének.

- Mindenki a jó teljesítményre törekszik, de kérem, hogy tartsunk ki szeretett városunkért, a miskolci polgárokért; végezzük továbbra is azt a feladatot, amire felesküdtünk - fogalmazott Veres Pál, aki végül a közösségi szellem erősítését, a minőségi munkavégzést, a tisztelet megadását egymás iránt, és a polgárok iránti elhivatottságot kérte továbbra is a polgármesteri hivatal munkatársaitól.

Ignácz Dávid jegyző szintén köszönetét fejezte ki az elmúlt hónapok megfeszített munkájáért, azt mondta, "helyt álltunk" a világjárvány és az orosz-ukrán háború idején is. Kiemelte, a nagy elődök munkamorálját kívánja követni a továbbiakban is: ez precizitást, pontosságot, a kollégák iránti tiszteletet és az ügyfelek maximális megbecsülését jelenti.

A díjak átadása után egy kulturális programmal is kedveskedtek a polgármesteri hivatal munkatársainak a Művészetek Házában.

Elismerő oklevelet vehetett át:

Busák Mária, a Jogi, Igazgatási és Szervezési Főosztály önkormányzati és igazgatási osztályának önkormányzati ügyintézője
Derzsényi Diána, a Polgármesteri Kabinet személyi titkára
Szántóné Pásztor Ibolya, a Gazdálkodási Főosztály, pénzügyi osztály számviteli csoportjának számviteli ügyintézője
Bodgálné Zichar Gyöngyi, a Főépítészi Kabinet városépítészeti ügyintézője
Marosi Csaba, a Lakosságszolgálati Főosztály, hatósági osztály igazgatási csoportjának ügyintézője
Lipuszné Lukács Erzsébet Zsuzsanna, a Gazdálkodási Főosztály, adó osztály, adó-eljárási csoportjának adóügyi ügyintézője
Márton Ádám, a Polgármesteri Kabinet személyi titkára
Oláhné Vojtovics Tímea, a Városfejlesztési Főosztály, városüzemeltetési és műszaki osztályának koordinációs ügyintézője

„Jó munkáért” elismerő oklevelet vehetett át:

Makranczi Erzsébet, a Jogi, Igazgatási és Szervezési Főosztály, jogi osztályának jogi ügyintézője
Gibolya Zoltán, a Jogi, Igazgatási és Szervezési Főosztály jogi osztályának csoportvezetője
Simkó Erika, a Lakosságszolgálati Főosztály szociális és köznevelési osztályának csoportvezetője
Bocsa Marianna, a Lakosságszolgálati Főosztály szociális és köznevelési osztály szociális ügyintézője
Csenge Aranka, a Gazdálkodási Főosztály, pénzügyi osztály költségvetési csoportjának költségvetési ügyintézője

„Az év köztisztviselője” elismerésben részesült:

Zsiros Andrea, a Gazdálkodási Főosztály adó osztályának osztályvezetője
Takács Györgyné, a Gazdálkodási Főosztály, pénzügyi osztály, számviteli csoportjának számviteli csoportvezetője
Divinyiné Kovács Irén, a Jogi, Igazgatási és Szervezési Főosztály főosztályvezető-helyettese
Angyalné Soltész Kitti, a Jogi, Igazgatási és Szervezési Főosztály jogi osztályának osztályvezetője
Demeter Attila, a Jogi, Igazgatási és Szervezési Főosztály üzemeltetési és szervezési osztályának osztályvezetője

Életműdíjban részesült:

Zsigmond Ferenc, a Jogi, Igazgatási és Szervezési Főosztály, Üzemeltetési és Szervezési Osztály, Ellátási Csoportjának csoportvezetője.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!