Ugrás a tartalomra

Közeleg a népszámlálás – Minden résztvevőnek kötelező az adatszolgáltatás!

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 07. szerda 11:16
Október 1. és november 28. között népszámlálást tartanak Magyarországon, amelyben valamennyi kiválasztott résztvevő számára kötelező az adatszolgáltatás.
Fotó: ksh.hu

Az október 1. és 16. közötti időszak az úgynevezett internetes önkitöltés időszaka. A háztartások önállóan, interneten keresztül tölthetik ki a népszámlálási kérdőívet, amelyet egyedi belépési kód segítségével tudnak elvégezni. A kódokat postán kapják meg az érintettek – hívja fel a figyelmet közleményében a polgármesteri hivatal.

Október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek nem élnek az online kitöltés lehetőségével - az adatszolgáltatás mindenki számára kötelező. Akik ezt november 20-ig nem teszik meg, azoknak november 21. és november 28. között a települési jegyzőt felkeresve kell eleget tenniük adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

Mint arra emlékeztetnek: a népszámlálás gördülékeny lebonyolításához elengedhetetlen, hogy a számlálóbiztosok eljussanak a kijelölt ingatlanokhoz, ebben is segíthet a házszámok megfelelő kihelyezése, ami a vonatkozó önkormányzati rendeletnek megfelelően minden ingatlantulajdonos, ingatlanhasználó vagy ingatlankezelő számára kötelező. Éppen ezért a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a házszámok meglétének, láthatóságának ellenőrzésére.

A házszámok fontosságára Miskolc önkormányzata korábban már többször is felhívta a figyelmet, hiszen a pontosan megadott és jól látható házszámok a mentők, a tűzoltók, a rendőrség, vagy a közüzemi szolgáltatók munkáját is megkönnyítik – zárul a közlemény.

További részletek a népszámlálással kapcsolatosan ITT olvashatók. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!