Ugrás a tartalomra

Közösségépítő gyermeknap Ongán

Buzafalvi Győző
Utoljára módosítva
2023. május 30. kedd 16:33
Hagyományteremtő szándékkal tartották meg szüleik csemetéiknek ünnepnapjukat május 28-án az ongai Mészáros Lázár utcában.
Fotók: Buzafalvi Győző

A felnőttek nagyjából mind 40 közeliek, volt aki Miskolcról költözött ki Ongára a nagyobb területű portára, ahol virágok, cserjék, fák sokasága vesz körül mindent, a természet közelsége vonzotta őket ide. Hivatalos megnyitó ugyan nem volt, de ez egyáltalán nem zavarta Kósa Hunort, Kiss Doriánt, Kiss Hunort, Kiss Zoét, Szakácsi Liát, Galvács Kincsőt, Horváth Hannát, Horváth Kristófot, Kerékjártó Jelenát, Kerékjártó Alexet, Herczeg Donátot, Herczeg Fannit és Herczeg Zsombit.

onga

Azonnal birtokba vették az udvaron levő ugróvárat, a mászókákat, a csúszdát, a hintákat, a homokozót, a pancsolót és a labdákat. Önfeledten játszottak. Biztonságosabban érezték persze magukat, ha az anyu a közelükben volt. Ha megéheztek a nagy terített asztalnál finom falatok, édességek, sós sütemények és a manapság kedvenc chipsek, szörpök közül válogathattak.

onga2

Az apák bográcsban kavargatták a gulyást. A délután kettőkor kezdődött pikniket a zsivajgó gyereksereg még este hétkor sem akarta befejezni, annyira jól érezték magukat. A kellemes hangulatú összejövetel szervezői megegyeztek abban, hogy jövőre is itt folytatják, mert ezt nemcsak a gyerekek igénylik. A kevésbé ismert utcabeliek is összebarátkoztak a rendezvényen. 

További hírek

Olvasnivaló