Ugrás a tartalomra

Kriza Ákos kihirdette csapatát az őszi önkormányzati választásokra

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. július 12. péntek 08:38
Hivatalosan is felállt a csapat a városvezetési feladatra. Városvezetést ugyanis csak csapattal lehet végezni – hangoztatta Miskolc polgármestere a Fidesz-KDNP csütörtöki taggyűlésén, ahol bemutatták a pártszövetség önkormányzati képviselőjelöltjeit. Kriza Ákos úgy fogalmazott: a csapatuknak teljesítménye és víziója van Miskolcról. A Fidesz-KDNP egységben állított polgármestert és egységben állított minden körzetben képviselőket. E nélkül minden más csak politikai kalandorkodás lenne. „A programunk kész, a csapat kész, hogy kiszámítható, biztonságos, és tovább fejlődő Miskolcot építsünk”, emelte ki.

A többéves politikai tapasztalat és a fiatalos lendület ötvöződik a Fidesz-KDNP miskolci önkormányzati képviselőjelöltjeinek közösségében. Miután a pártszövetség korábban Kriza Ákos személyében megválasztotta a polgármester-jelöltjét, csütörtökön bemutatták a 19 képviselőjelöltet is – új nevek is szerepelnek a listán.

Fidesz jelöltek
Fotó: Mocsári László

„Minden más csak politikai kalandorkodás"

– Úgy gondolom, csak csapatban lehet dolgozni – fogalmazott a taggyűlést követően Kriza Ákos. A 2010 óta regnáló polgármester kiemelte: elengedhetetlen, hogy egy városvezető mellett olyan többségi testület dolgozzon, amellyel közösen tudja a város ügyeit végigvinni. – Nekünk tehát megvan a polgármester-jelöltünk, már most bemutattuk az önkormányzati képviselőjelöltjeinket, van programunk, és világos jövőképpel állunk a miskolciak elé. Véleményem szerint, ha ezek közül egy is hiányzik valakinél, akkor az már politikai kalandorságnak minősül – hangoztatta a polgármester.

Fidesz jelöltek

A 19 egyéni választókörzetben új jelölteket is indít a Fidesz-KDNP: Kiss Ákos Leventéné Gonda Erika mellett Feketéné Hegyi-Kéri Ágnes, Kozma Istvánné, Váraljai Zoltán, Bajusz Gábor és Seresné Horváth Zsuzsanna neve is szerepel a jelöltlistán. – Fiatalítunk, de sokat jelentenek számunkra azok a tapasztalt politikusaink is, akik az elmúlt 9 évben stabilitást jelentettek a miskolci városvezetésnek – emelte ki Kriza Ákos, aki a célokat illetően határozottan kijelentette: az elmúlt két ciklusban világosan kinyilvánították, hogy egy dinamikusan fejlődő, okos és zöld várost képzelnek el, erős köz- és erős létbiztonsággal. – Most is erre fektetjük a hangsúlyt – hangsúlyozta a városvezető.

Fidesz jelöltek

„Itt van tapasztalat”

Hubay György, a borsodi 2-es választókerület országgyűlési képviselője elmondta, ahogy az elmúlt ciklusokban, úgy most is megtalálták a megfelelő jelölteket, akiknek nagy része már önkormányzati képviselőként is bizonyított, az újak pedig szintén kiváló jelöltek, meg fogják állni a helyüket meglátása szerint.

Fidesz jelöltek

– Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon erős és profi csapat. Elbíznia magát természetesen senkinek nem szabad, nagyon keményen kell dolgozni, el kell végezni a feladatot, ahogy tettük ezt eddig is, Kriza Ákos polgármester vezetésével, a városlakók érdekében. Magam is voltam önkormányzati képviselő, a tapasztalataim megerősítenek abban a hitemben, hogy ez a csapat is kiválóan fog teljesíteni. Itt van közösség, itt van erő, itt van tapasztalat, és megfelelő profizmus is – hangsúlyozta.

Fidesz jelöltek

„Az ellenzék civil jelöltek mögé bújik”

Csöbör Katalin, a borsodi 1-es választókerület országgyűlési képviselője annak a véleményének adott hangot, hogy az ellenzék „nem érti a megalakulása óta szilárd egységben működő Fidesz-KDNP sikereinek a titkát”. – Nem értik, mert ők képtelenek egységet teremteni. Mi persze elmondhatnánk nekik, hogy a nagy baloldali pártot, az MSZP-t egy ember verte szét bosszútól vezetve, most pedig elképesztő szemforgató módon a maradék szocialistáktól, és mindenki mástól kéri számon az egységet – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Hozzátette: az ellenzéki pártok jellemző módon „már nem is mernek saját jelöltet indítani az őszi választásokon” Miskolcon sem. Ehelyett – megfogalmazása szerint – úgynevezett civil jelölteket indítanak, és persze ezek a civilek „el fogják játszani, hogy nekik semmi közük az ellenzékhez, sőt a politikához sem”.

Fidesz jelöltek

– A civil jelölt mögött elbújva csak idő kérdése, hogy mikor kezdődik elölről a baloldali hatalmi politikai harc. De ez legyen az ő gondjuk – mondta Csöbör Katalin, hozzátéve: a város dinamikusan fejlődik, a változtatás csak zűrzavart eredményezne.

Miskolcon a Fidesz-KDNP színekben induló polgármester-jelölt: Kriza Ákos

Fidesz jelöltek

Miskolcon a Fidesz-KDNP színekben induló önkormányzati képviselőjelöltek:

01. Katona Ferenc
02. Szécsényi Marianna
03. Kiss Ákos Leventéné Gonda Erika
04. Feketéné Hegyi-Kéri Ágnes
05. Glatz Katalin
06. Kozma Istvánné
07. Váraljai Zoltán
08. Eperjesi Erika
09. Molnár Péter
10. Kiss János
11. Nagy Ákos
12. Kovácsné Budai Mária
13. Hollósy András
14. Deák-Bárdos Mihály
15. Gazdusné Pankucsi Katalin
16. Bajusz Gábor
17. Novák Józsefné
18. Seresné Horváth Zsuzsanna
19. Kovács László.

További hírek

Olvasnivaló