Ugrás a tartalomra

Külföldi turisták felé is nyit Miskolc

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 01. péntek 16:43
Miskolc turisztikai kínálatának sokszínűségét ismerhették meg a Magyar Utazási Irodák Szövetségének tagjai egy study tour keretében. A külföldiek számára Magyarországra is utazásokat szervező szakemberek szakmai útjának célja az volt, hogy feltérképezzék azokat a desztinációkat, amelyek páratlan élményeket nyújthatnak a külföldről hazánkba látogatóknak.
Fotó: MiNap-archív, Mocsári László 2020 júliusi felvétele a turisztikai tanulmányútról

Miskolc különleges turisztikai adottságokkal rendelkezik, hiszen a város négy különböző hangulatú városrésszel, számos turisztikai attrakcióval, természeti és kulturális értékkel várja a látogatókat. Ennek a kínálatnak a bemutatása volt a célja annak a tanulmányútnak, amely során a Magyar Utazási Irodák Szövetségének tagjai szakmai vezetés keretében ismerhették meg a várost. A program házigazdája, a Globus Travel utazási iroda ügyvezetője, Angyal Enikő volt, aki büszke miskolciként maga is tagja a Szövetségnek, és egyfajta küldetésének is érzi, hogy minél többeknek mutassa meg a város szépségeit. 

 
Miskolc bemutatása a Tourinform irodát is üzemeltető MIDMAR Kft-vel közösen valósult meg. A tartalmas látogatás során a vendégek Kupcsik Sarolta, a Tourinform iroda vezetője kalauzolásában megismerhették Miskolctapolcát a fürdőivel, egy belvárosi városnéző séta keretében az egyházi, kulturális és gasztronómiai értékeket, de hallhattak az Avas hangulatos pincesorairól, a varázslatos Lillafüredről és megtapasztalhatták, hogy milyen, amikor egy vár visszanyeri régi fényét.
 
Orosz Eszter, a MIDMAR Kft. ügyvezetője szót ejtett a városban zajló turisztikai fejlesztésekről, amelyek azt mutatják, hogy Miskolc folyamatosan változik, olyan fejlesztések valósulnak meg, amik visszatérésre ösztönzik a látogatókat. Miskolc jelenleg a belföldi turisták népszerű célpontja, ugyanakkor a város a nemzetközi vonzerővel is rendelkező attrakciói miatt fontosnak tartja, hogy minél több külföldi vendég érdeklődését ezekre irányítsa. A study tour résztvevői olyan utazási irodák képviselői voltak, akik nem csak magyar vendégeknek kínálnak külföldi utakat, hanem külföldieknek is Magyarországi utazásokat, így például miskolci kirándulásokat is.

Fotó: Végállomás Facebook-oldala

Miskolc magas színvonalú gasztronómiai kínálatából is kaptak ízelítőt, hiszen a Dining Guide TOP10+1 magyar étterem listájában szereplő Végállomás Bistro & Wine kínálta az ebédet a tartalmas túra során.
 
A két napos szakmai tanulmányút Miskolci állomása után a Zemplént, valamint Szlovákia határmenti településeit is célba vették a szakemberek. 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!