Ugrás a tartalomra

Különleges program a régészet napján

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 16. szerda 12:38
Két nap tartanak régészeti programokat: pénteken és szombaton egy nem mindennapi helyszínen. A délelőtt 10, délután 1 és 5 órai találkozásokra előzetes regisztráció is szükséges a Herman Ottó Múzeum honlapján.

A Magyar Régész Szövetség elnöksége által meghirdetett esemény fő témája idén a „Különleges helyek” címet kapta. A miskolci múzeum régészei nem csupán egyetlen különleges helyszínre invitálják az érdeklődőket, hanem az annak közelében található meghatározó helyszíneket is megismertetik. 

A program kiindulópontja a szentléleki Pálos kolostorrom, ahol majd' egy évtizede zajlanak régészeti feltárások Dr. Szörényi Gábor András és Miskolczi Melinda vezetésével. Az esemény első órájában a kolostor életének titkaiba nyerhetnek bepillantást a vendégek, megtekinthetik a jelenleg is folyamatban lévő ásatást, első kézből hallhatják a friss eredményeket és egy kis játék segítségével a legérdekesebb leleteket kézbe is vehetik. 

A program második részében mintegy 60-90 perces túra keretében fedezhetik fel a kolostor egykori életéhez kapcsolódó meghatározó helyszíneket, átfogóbb képet kapva az egykor ottélők múltjáról. A régészet és a túrázás szerelmeseinek igazi bakancsos program lesz, amit eső esetén is megrendeznek. 

A régészet napja több turnusban látogatható, 18-án, pénteken 17:00 órai, 19-én, szombaton 10:00, 13:00 és 17:00 óra kezdettel. A csoportok létszáma korlátozott, melyekre helyet a belépőjegy megvásárlásával lehet foglalni. Regisztrációra és jegyvásárlásra online, valamint nyitvatartási időben a múzeum főépületének portáján van lehetőség (Görgey Artúr utca 28).

A belépőjegy mellé minden vendég egy italkupont kap ajándékba, amely a Szentléleki Fogadóban váltható be. 
Az esemény a járványhelyzetre való tekintettel kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható. Bár a program során maszk viselése nem kötelező, annak megléte és viselése szükséges bizonyos programpontoknál. Kézfertőtlenítő a helyszínen biztosított.

Részletes felvilágosításért Miskolczi Melindához fordulhatnak: 70/617-5718.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!