Ugrás a tartalomra

Kutatók éjszakája – a Star Wars hősei is a Miskolci Egyetemen

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 26. csütörtök 09:28
Szeptember 27-én, pénteken délután 5-től éjjel 11-ig fergeteges programokkal, izgalmas bemutatókkal és kísérletekkel várja a Miskolci Egyetem mindazokat, akik a tudomány világába szeretnének bepillantani, és érdekes, közérthető módon szeretnének új ismereteket és élményeket szerezni.

A Miskolci Egyetemen művelt minden tudományterület képviselteti magát, műszaki, természet-, társadalom-, egészség- és bölcsészettudományok szakavatott művelői teremtik meg a szórakozva tanulás lehetőségét.

Az ide látogatók találkozhatnak a Star Wars legendás hőseivel, készíthetnek zselészörnyeket, de láthatnak látványos kémiai és fizikai kísérleteket; részt vehetnek látványcsapoláson és alumíniumöntésen; betekinthetnek a bitcoin és a kriptovaluták világába, vagy akár azt is megtudhatják, hogy milyen rögös út vezet a joghallgatói léttől a gyakorló jogászságig, még akkor is, ha az illetőt Kossuth Lajosnak hívják – csak hogy néhányat említsünk a sok-sok program közül. Mintegy százféle, máskor nem látható és ki nem próbálható különlegesség, érdekesség, játékok kicsiknek és nagyoknak.

A rendezvényt 16. 45-kor nyitja meg az egyetem rektorhelyettese, Czap László, majd 17 órától elindulnak a kari programok, amelyekről részletesen tájékozódhatnak a csatolt programból.

Akik nem tudnak részt venni a rendezvényen, azok élőben követhetik az eseményeket 19.30 és 21 óra között az egyetem honlapján, illetve a Miskolc TV adásán keresztül.

Részletes program megtekinthető itt.: LINK

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!