Ugrás a tartalomra

Kutyára hangol az Ifiház

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. szeptember 27. szerda 15:08
A tárlat negyven kutyás képet vonultat fel, melyek október 20-áig tekinthetőek meg az Miskolci Kulturális Központ Győri kapui kiállítóhelyén.
Tóth Zsuzsa Kutyára hangolva című fotókiállítása az Ifiházban - Mocsári László képgalériája

Tóth Zsuzsa amatőr fotográfus felvételeiből nyílt kiállítás szeptember 26-án az Ifjúsági Ház galériájában. A Kutyára hangolva című tárlatot Fekete Zoltán fotóművész nyitotta meg, aki beszédében úgy fogalmazott, az alkotó képi korlenyomatnak tekinthetők, mely megmutatja, hol jár most Tóth Zsuzsa művészete. Fekete Zoltán örömét fejezte ki, hogy a kiállításra sokan látogattak el (a galéria gyakorlatilag teljesen megtelt érdeklődőkkel – a szerző), mint mondta, volt olyan, aki Nyíregyházáról látogatott el a borsodi vármegyeszékhelyre azért, hogy láthassa az Ifiházban kiállított képeket.

- Bár az internetet, a Facebookot, az Instagramot valósággal elborította a kiskutyás, kismacskás, telefonnal készült képek sokasága, az mégsem művészet. Én úgy látom, hogy ma is óriási igény van a tudással készült kutyafotókra – mondta el Fekete Zoltán, aki leszögezte, egykori tanítványa, Tóth Zsuzsa tárlata nem annyira fotóművészeti, sokkal inkább alkalmazott fotográfiai kiállítás. „A képek ennek ellenére művészeti színvonalon készültek el” – tette hozzá.

A kiállítás az alkotó mintegy negyven képét vonultatja föl. Tóth Zsuzsa a megnyitón elmondta, nyár óta készült a tárlatra, és teljesen meghatódott azon, hogy a megnyitót milyen sokan kísérték figyelemmel.  Mint mondta, a kiállított képek az elmúlt időszakban folyamatosan készültek, van, amelyik két éves és olyan is, ami csak az elmúlt hónapokban kapta lencsevégre.

A Kutyára hangolva című tárlat október 20-áig tekinthető meg az Ifiház nyitvatartási idejében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!