Ugrás a tartalomra

Kvaterkáztak a Kisavason

minap,hu
Utoljára módosítva
2019. július 07. vasárnap 17:29
Az Avasi Kvaterka elnevezés ismerős lehet Miskolcnak, hiszen már nem először rendezték meg a programot a Kisavas pincéi között.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Mi is az a kvaterka? Jelentése kedélyes társalgás, némi itókával körítve. És ezt hol lehetne máshol legjobban eltölteni, mint az Avas lankás hegyein, a hűs, boros pincékben? Egy jó beszélgetéshez, „kvaterkázáshoz” kell egy jó pohár bor, egy gyűszűnyi pálinka, vagy akár egy korsó sör, hogy nyelvünk megeredjen. Szükség van még finom falatokra és jó hangulatot adó zenére, ha táncolni lenne kedvünk. – Ez mind a program jellemzése volt, melyet a szervezők közzé tettek. És valóban…

Az Avasi Pincék közötti hangulatos félhomályt lampionok és égősor világítása egészítette ki, mielőtt még megérkezett volna a tűzzsonglőr. A borozók gyomrából ízletes csirkecombok és friss zsemle űzte el az éhséget. A résztvevők akár hordóasztalokon várakoztathatták boraikat, míg egy-egy témát alaposan átbeszéltek. Július 6-ára a szervezők a bükki borok és egy kódex születése körül járatták meg a beszélgetők agytekervényeit.

A beszélgetések mellett a poharak összeütköző, csengő hangja hallatszott még, és nem kizárt, hogy volt végül rozétól ázott szerelmes szó.

A következő Avasi Kvaterka augusztus tízedikén lesz, amikor is a jazz pillanatoknak szentelik az estét.

További hírek

Olvasnivaló