Ugrás a tartalomra

Lakástűz okozott tragédiát Nyékládházán

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 26. szombat 13:43
A tüzet valószínűleg egy, a lakásban található vegyes tüzelésű kályhából kipattanó szikra okozta.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres lakóépület pénteken, későn este Nyékládházán, az Ady Endre utcában - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. 

A tájékoztatás szerint a miskolci hivatásos tűzoltó-parancsnokság tizenegy tűzoltója több oldalról oltotta el a lángokat két technikai eszközzel. 

- A kigyulladt épületben egy ember tartózkodott, akinek az életén már nem lehetett segíteni. A lakásban a bútorok mellett felhalmozott papírhulladék és egy vegyes tüzelésű kályha is volt, így nem zárható ki, hogy a tüzet egy kipattanó szikra okozta - írták.

Fotó: Shutterstock

A tűz keletkezési okát a katasztrófavédelem vizsgálja.


Életet menthet a füstérzékelő
A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság felhívja a figyelmet arra, hogy a lakásban felhalmozott felesleges tárgyak, anyagok fokozott tűzveszélyt jelentenek, egy gyúlékony anyagokkal teli szoba akár öt perc alatt lángba borulhat. Nagyon fontos, hogy időben észleljük a tüzet, azokban az épületekben, ahol van füstérzékelő, nem alakul ki nagyobb tűz, így sérülés vagy tragédia sem történik. 

További hírek

Olvasnivaló