Ugrás a tartalomra

Lassú apadás kezdődött a Sajón, a Bódván és a Hernádon

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. október 18. vasárnap 15:18
A Sajó-Bódva-Hernád vízrendszeren a felső és a középső szakaszokon már mindenhol lassú apadás kezdődött, a vízgyűjtő területeken nem kell újabb csapadékra számítani a jövő héten - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap.
Gépjármű gázol a vízben a Hernád folyó áradása miatt lezárt úton Bőcsön október 18-án. A Sajólád és Bőcs közötti útszakaszt is lezárták a forgalom elől, így Belső-Bőcs településrész egyelőre nem közelíthető meg közúton. Fotó: Vajda János, MTI

A Sajó Sajópüspökinél csütörtök reggel tetőzött, Sajószentpéternél és Felsőzsolcánál pénteken este. A folyó alsó szakasza a Hernád torkolata alatt a Hernádon érkező árhullám miatt még lassan árad. A Hernád Hidasnémetinél csütörtök este tetőzött, Gesztelynél szombaton késő este, azóta apad a folyó.

A Hernád áradása miatt lezárt út Bőcsön október 18-án. Fotó: Vajda János, MTI

A Bódván Hidvégardónál csütörtök reggel következett be a tetőzés, Szendrő szombati, hosszan elhúzódó tetőzése után este megindult a lassú apadás. Az Ipoly Ipolytarnócnál csütörtök délben tetőzött. Nógrádszakálnál szombaton éjjel egy újabb kisebb, az I. fokú szinttől elmaradó tetőzés alakult ki 310 centiméterrel, vasárnap reggel 269 centimétert mértek. A tájékoztatás szerint a Bodrogon kisebb vízszintemelkedés várható, amely azonban elmarad az I. fok szintjétől.

További hírek

Olvasnivaló