Ugrás a tartalomra

Lévay Sportközpont a belvárosban – uszoda a miskolciaknak is

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 04. csütörtök 21:05
Hamarosan elkészül a Lévay József Református Gimnázium uszodája és tornacsarnoka. A többszintes sportkomplexum műszaki átadása és átvétele zajlik ezekben a hetekben, a hivatalos üzemkezdés a tanév első napján lesz. Az egyhónapos próbaüzem után a városlakók is használhatják majd az uszodát, a tervek szerint a reggeli és a késő délutáni, esti órákban.
Fotó: Végh Csaba

Egy újabb fontos lépéséhez érkezett az építkezés: a műszaki átadás és átvétel zajlik ezekben a hetekben. Július végéig minden területen, így többek között a gépészeti, az uszodatechnikai és az építési munkákat és berendezéseket ellenőrzik, ezek műszaki átvételét végzik a szakemberek.   

- Az ünnepélyes átadás szeptember elsején lesz - nyilatkozta Ábrám Tibor, a Lévay József Református Gimnázium igazgatója. Az ünnepélyes tanévnyitó és átadó után kezdődhet majd a próbaüzem. Elsőként a diákok vehetik majd birtokba a tornacsarnokot és az uszodát. Ezekben az időkben mindennap méréseket kell majd elvégezniük a szakembereknek, amelyről pontos jegyzőkönyvet kell készíteni. Ekkora várható az uszodatechnika „finomhangolása” . A nagyközönség számára októberben fogjuk megnyitni az uszodát.

Új uszoda a belvárosban

- Októbertől reggel fél hat és fél nyolc, este pedig hat és kilenc óra között használhatják majd a miskolciak is a belvárosi sportkomplexum uszoda részét. A tervek szerint előre megváltott bérlettel lehet majd itt úszni és várunk szeretettel minden olyan sportolni, úszni vágyót aki vagy a reggeli órákban vagy az esti órákban szívesen sportol – nyilatkozta Ábrám Tibor.

- Ötsávos, 25 méteres medence várja majd a diákokat és a nagyközönséget is. Helyet kaptak az öltözők, az úszómesteri és az orvosi szoba is. Egy emelettel feljebb, a belső lépcsőn pedig egy galériás részhez érkezünk, ahonnan az uszodába is be lehet majd tekinteni.

Tornacsarnok a városnak is

- A következő emeleten található a tornacsarnok, amelyben egy szabványméretű kézilabdapálya is helyet kapott. Három részre lehet osztani a csarnokot, vagyis több kisebb edzést is lehet itt tartani.

Az iskola fenntartója, a Tiszáninneni Református Egyházkerület 2,4 milliárd forintos uniós pályázatból és kormányzati támogatásból hozta létre a Lévay Sportközpontot  amelynek építtetője az FK Raszter Építő Zrt.

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!