Ugrás a tartalomra

Lezárják az Aradi sétányt - lakossági fórum Tapolcán

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 29. péntek 14:12
Az Aradi sétány lezárásáról tájékoztatták a Miskolctapolcán élőket. Az épülő élményfürdőt és a strandot egy kültéri híddal fogják összekötni. Az építés idejére a sétányt le kell zárni, a város azonban igyekszik olyan megoldással szolgálni, amelyik mindenki számára elfogadható. A munka december 2-án kezdődik.

A Miskolctapolcai strand első ütemét 2015-ben adták át, idén májusban pedig letették az élményfürdő komplexum alapkövét. Ahhoz, hogy a strand és az épülő élményfürdő között az átjárás biztosított legyen, egy kültéri hidat kell építeni az Aradi sétányon. A kivitelező balesetvédelmi okokból híd építésének idejére hétfőtől a forgalom elől lezárja a sétányt.  

Csütörtökön délutánra a lakosságot is várta a beruházó és a kivitelező a lezárással kapcsolatos tájékoztatásra.

- Ez az építkezés, ami a stand megvalósítás II. ütemének megvalósítása mindnyájunk számára nagyon fontos. De az a gond, amiért itt vagyunk, hogy bizony itt a közlekedéssel problémák vannak az itt lakóknak – mondta Szabó Ottó.

Vagyis mintegy hatszáz métert kell majd gyalogolniuk a buszmegállóig, ha teljesen lezárják a sétányt. Az autókat pedig szűk, járdanélküli utcákra kell majd terelni. A sétány lezárása viszont a híd építéséhez mindenképpen szükséges.

- Azért fontos ennek a hídnak a megépítése, mert tudvalévő hogy ez a második ütem az egyes ütemmel szerves részeként fog majd működni, és ez a működtetésben is meg fog jelenni – nyilatkozta Scheitzner Beáta, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője.  

A város vezetése fontosnak tartja, hogy a lakosságot érintő változásokról párbeszédet kezdeményezzen.

-  A párbeszédre a város lakosságának nagyon nagy igénye van, és szükség van arra, hogy a terveinket is megosszuk egymással, hogy a közös bölcsesség legyen végül az, ami egy-egy döntés megszületése előtt segíti a döntéshozókat. Nagyon fontosnak gondolom azt, hogy ne a városvezetés, hanem a város döntsön azokban a kérdésekben, amiben a lakosság életét érintő fejlesztések vannak – mondta Varga Andrea alpolgármester.

Az egyik megoldás a buszmegálló áthelyezése lesz- hangzott el a tájékoztatón. Az egyik felszólaló szerint az is megoldás lehet, ha a strand területén kerítenek el egy ösvényt a gyalogosok számára. A kivitelező, a projekt- és a város vezetése is ígéretet tett, hogy a felmerülő problémákat felülvizsgálják és a lakosság számára a lehető legkedvezőbb megoldást találják meg.  

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!