Ugrás a tartalomra

Lillafüredre jöttek klipet forgatni a fővárosból

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 23. kedd 16:16
Pachmann Péter zenekarának új számához forgatott klipet, aminek helyszínéül a lillafüredi Palotaszállót nézte ki. Szereplőket pedig a Miskolci Nemzeti Színház színészgárdájából válogatott.
Képgaléria! Fotó: Végh Csaba

Amikor az ember ötven felé közeledik, elkezd gyártani magának egy bakancslistát – mondta Pachmann Péter televíziós szerkesztő, műsorvezető, énekes, író, tanár, a TV2 Mokka című műsorának vezetője, akinek az egyik nagy vágya egy videoklip forgatása. – Ehhez zenészeket találtam, akikkel egy zenekart alapítottunk, néhány dalt felénekeltünk, és úgy döntöttünk, hogy egyiknek a klipjét Miskolcon, a lillafüredi Palotaszállóban készítjük. Korábban tartottunk itt terepszemlét, és gyönyörű helyszínnek találtuk. Másrészt szívügyem volt, hogy a klip Miskolcon forogjon, mert én nagyon szeretem ezt a várost. Régóta vagyok Miskolc-párti, az utóbbi három évben kommunikációt tanítok az egyetemen. Édesapám családja borsodi, ráadásul a kislányom nagyszülei is itt élnek, úgyhogy nagyon sokat járok ebbe a városba.

A Nem hittél bennem című dal első hallásra olyan, mintha egy szerelmi történetről szólna, pedig nem az. – Inkább az a lényege, hogy az ember egész életében ki van téve mindenféle ítéletnek, tehát nem hisznek benne. Sokkal könnyebben élhetnénk az életünket, ha nem ítélkeznének fölöttünk folyton, hiszen mi, emberek csak összefogva vagyunk képesek nagy dolgokat létrehozni – fogalmazott Pachmann Péter​. – A szüleimmel is beszéltem arról, hogy mennyivel egyszerűbb lett volna az életem, ha hitt volna bennem mindenki, általános vagy középiskolában és később is. Mostanában szembesülök azzal, hogy emberek rácsodálkoznak, hogy tévés műsorvezető vagyok, tévés dalversenyt nyertem, regényeket írok, egyetemen tanítok. Tehát nem nézték ki belőlem – ez nekem fekete folt az életemben – tette hozzá. 

A klip forgatókönyvét Pachmann Péter írta és ő is rendezi. Ebben most próbálja ki először magát. – Azt gondolom, hogy forgatókönyvírónak az ember nem születik, hanem beletanul. Ha van egy jó történet a fejében, akkor nagyon szépen el tudja készíteni. A klipnek három része van: a gyerekkor, a középkor és az idősödő kor. Alapvetően szeretik egymást az emberek, de ha van egy pillanat, ami törést okoz, akkor ez sajnos áthidalhatatlan szakadékot okoz köztünk.

Seres Ildikó, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze emlékszik, hol és mikor találkozott először Pachmann Péterrel. – Ő egy nőnapi rendezvény házigazdája volt az edelényi kastélyban, ahol én az előadók között szerepeltem. Utána keresett fel az ötlettel. Annak nagyon örültem, hogy Gáspár Tibor partnere lehetek, mert vele az elmúlt években két nagyon jó szerepet is játszottam. Nem volt kétséges, hogy elvállalom-e, főleg a kilencvenéves Palotaszállóban, aminek külön örültem – mondta a színművésznő, aki nagyon izgult a forgatás előtt, mert ilyet még nem csinált.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!