Ugrás a tartalomra

Ma már magasabbra ugranak

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. január 11. hétfő 10:03
Az Extraligában való indulás extra teljesítményre sarkallta a DVTK női röplabdázóit. Ez az eredményekben egyelőre nem mutatkozott meg, de két újabb légióssal kiegészülve idén már meccseket nyernének.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Toma Sándor tanítványai a legmagasabb osztályban kezdhették meg a szezont. Nagyobb tempó, fineszesebb megoldások, erősebb ütések – a diósgyőri lányokat bizony komoly erőpróba elé állította az Extraliga. Ezt a csapat centere is megerősítette. – Nem gondoltam volna, hogy ennyire erős az élvonal, de ez számomra nem baj, mert így tudok a legjobban fejlődni – fogalmazott Kiss Emese.

Saját bevallásuk szerint is nagy a nyomás rajtuk az eddigi szezon miatt, de a megszerzett tapasztalatok által sokat fejlődtek az elmúlt fél évben. – Még nyitásban kellene talán a leginkább javulnunk, de a játékunk gyorsult. A fiatalok is bátrabbak, ahogy egyre több játéklehetőséget kapnak, a légiósaink pedig kezdik érezni a játékunkat, határozottak, ügyesek.
A fejlődés nem csak szemre tűnik fel, az edzőteremben mért értékek is sokat javultak – mutatott rá a csapat vezetőedzője. Toma Sándor hozzátette: év elején nem tudtak mit kezdeni az erős nyitásokkal, sok ászt kaptak, „az ellenfelek fél méterrel fölöttünk dolgoztak”, fogalmazott. – Ez azért demoralizáló. De tudtunk fejlődni, egyre több a blokk, kevesebb ászt kaptunk. Amikor év végén értékeltük az addigi munkát, arra jutottunk, hogy megérte elindulni ebben a bajnoki sorozatban, hiszen jó csapatokkal játszhatunk, minden héten válogatott játékosok ellen mérettetünk meg.

A csapat nem sokat pihent, az ünnepek alatt is edzettek, január elejétől pedig már egyre több a labdás gyakorlat. – Remélem, hogy megint tudunk egy szintet lépni felfelé. Két légióssal erősödünk, a stabil szerepléshez kellettek ezek az igazolások. A fiataloknál még hiányzik a rutin, de idővel ez is változik majd. Az alapjátékunkat már hoznunk kell, hogy aztán mérkőzés közben tudjunk taktikát váltani, variálni.
 

Toma Sándor szerint jelenleg az a realitás, hogy két-három csapattal tudják felvenni a versenyt, a rájátszásban már szeretnének egyenrangú ellenfeleik lenni. De addig még előttük áll a tavaszi bajnokik sora. Január 23-án hazai pályán kezdenek a piros-fehérek, a balatonfürediekkel mérkőznek meg. – Ha minden rendben van a csapat körül, nem lesz megbetegedés, sérülés, akkor jó esélyekkel várjuk a meccset. Egy győzelem, illetve majd idővel a szurkolóink visszatérése nagy energiát adna nekünk. Szeretnénk bent maradni az Extraligában, megmutatni, kik is vagyunk valójában, és hogy helyünk van a legjobbak között.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!