Ugrás a tartalomra

Májusfát állítottak a munka ünnepén

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 01. szombat 16:46
A természet megújulását köszöntötték egy közösségformáló májusfaállítással a Szent István téren. A Miskolci Kulturális Központ és az önkormányzat fiatalok segítségét kérte, hogy egy-egy szalagot kössenek fel rá, miután felírták üzenetüket.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

A népszokás szerint a májusfát szerelmi ajándékként adták a fiatalok egymásnak. Varga Andrea alpolgármester egy másik célközönségről is beszélt az ünnepségen. – A városok közintézményei előtt is állítanak májusfát. Mi ezt a hagyományt szeretnénk feleleveníteni, megszólítva a fiatalokat, akik Miskolc jövőjét jelentik. Miskolc város önkormányzatának célja, hogy lakói jól érezzék magukat itt, megtartó ereje legyen a városnak, hogy a fiatalok itt találjanak otthonra. Szeretnénk, ha a megyeszékhely lakosságának száma növekedne, hiszen tovább kell építeni a mi munkánkat. Az Ifjúsági Tanács megalakulását követően szeretnénk beépíteni döntéseinkbe javaslataikat. Tervezünk diákpolgármesterválasztást, illetve közösségi terek létrehozását, hiszen enélkül nem lehet közösségi életet élni. Miskolc újra a fiatalok városa szeretne lenni – mondta el az alpolgármester.

A májusfaállítás ötlete a Miskolci Kulturális Központé volt. Vezetője, Majorné Bencze Tünde elmondta, nem akarták kihagyni a május elsejei ünneplést. – Mivel elmaradtak a majálisozások, ezért gondoltuk, hogy ezzel a programmal kedveskedünk a városlakóknak. Miskolc város önkormányzatával közösségfejlesztő programokat hozunk létre, amik között lesz gasztronómiai és kulturális is.
Aki elmegy a virágóra mellett, gyönyörködhet a színes szalagokban, amik májusi hangulatot varázsolnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!