Ugrás a tartalomra

Már megállt az élet: 80 percet késtek a vonatok

hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. december 02. hétfő 17:12
Reggel a MÁV applikáció sem volt elérhető, de a szakemberek már kijavították a hibát. Javult a helyzet a vasúti közlekedésben a délutáni órákra a reggeli állapotokhoz képest – tudatta Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese közleményben hétfőn.

 16.10: Két vonalszakaszon, Bakonyszentlászló és Zirc, valamint Szentgál és Városlőd–Kislőd között a vasúti pályára dőlt fa miatt szünetelt a vonatközlekedés.

A váci vonalon a napközbeni vasúti átjárós baleset, illetve a Nyugati pályaudvari nehézkes váltóállítás okozott többórás késéseket minden vonatnál. A délutáni órákra javult helyzet, a Nyugati pályaudvarról induló és oda érkező vonatok 40-70 perces késéssel közlekednek. Az érintett vonalak: Budapest–Vác–Szob, Budapest–Veresegyház–Vácrátót–Vác, Budapest–Esztergom, Budapest–Lajosmizse, Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, Budapest–Szeged.

Illusztráció!

A MÁV tájékoztatása szerint a Nyugati pályaudvaron a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, ezért vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati előtt.

A Budapest-Nyugati pályaudvar és Monor, valamint a Monor és Budapest közötti személyvonatok nem közlekednek. Helyettük a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Vácrátót–Vác, a Budapest-Lajosmizse és Budapest–Cegléd–Debrecen–Záhony vonalon vonalon 30-60, esetenként 60-80 perccel hosszabbodott meg a vonatok menetideje.

A Lajosmizséről Budapestre tartó 2959-es S21-es személyvonat csak Kőbánya-Kispestig közlekedik. A Nyugatiból 7:18-kor Lajosmizsére induló S21-es személyvonat Kőbánya-Kispestről indul 7:33-kor. A Ceglédről Záhonyba 8:24-kor induló személyvonat a teljes útvonalon nem közlekedik hétfőn.

A Budapest-Pécel közötti vonalszakaszon 20-30 perccel meghosszabbodik a menetidő, váltóállítási nehézségek miatt. Ugyanakkor a közúton Pécel és Isaszeg, Gödöllő és Máriabesnyő települések között balesetek miatt leállították a közúti forgalmat. Az M3 autópályán, és a 3-as számú főúton az időjárás miatt a pótlóbuszok, köztük a Budapest-Hatvan közötti InterCity pótlóbuszok menetideje jelentősen megnőtt.

A MÁV arról is tájékoztatott, hogy Bakonyszentlászló és Zirc között a Győrből Veszprémbe tartó személyvonat egy kidőlt fára futott. Csak kisebb meghibásodás történt, nem siklott ki. 60-70 percet is késhetnek a Győr-Zirc-Veszprém vonalon a járatok. A fát eltávolították a sínekről, és a vonat sem vesztegel már ott, de késésekre továbbra is számítani kell, a forgalom rendje fokozatosan áll helyre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!