Ugrás a tartalomra

A maszk marad, de számos könnyítés jön keddtől a miskolci tömegközlekedésben

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 01. hétfő 22:08
A nyári menetrend bevezetésével több, a járvány miatt hozott ideiglenes intézkedést is visszavonnak a miskolci buszokon és villamosokon - közölte szerkesztőségünkkel a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Június másodikától megszűnik például az autóbuszok első részének kordonozása, így valamennyi járművön az első ajtót is igénye lehet venni felszálláskor. 

- Az első ajtós felszállási rend azonban még nem áll vissza annak érdekében, hogy az első ajtónál felszálláskor ne keletkezzen tumultus - hangsúlyozzák. 

Keddtől újra lehet jegyet vásárolni a járművezetőknél, azonban azt kérik, hogy aki csak teheti elővételben vásároljon jegyet, illetve aki rendelkezik okostelefonnal, annak érdemes megfontolnia a mobiljegy használatát. 

A levegő hőmérsékletének függvényében a fűtő-és klímaberendezések újra használhatók a miskolci közösségi közlekedésben.

Hangsúlyozzák, a biztonságos utazás szabályai azonban nem változtak: a kötelező maszk-, sál- vagy kendőviselés szabályának betartásában az MVK az utazóközönség segítségét, együttműködését kéri, hiszen egészségünk megőrzése mindannyiunk érdeke.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a holding ügyfélszolgálatokkal egy időben június 2-től az MVK Ügyfélszolgálati Irodája ismét az ügyfelek rendelkezésére áll, újra lehet különjáratot igényelni és az MVK Szervizbázis is megnyitja kapuit.
 

További hírek

Olvasnivaló