Ugrás a tartalomra

A Mathias Corvinus Collegium is távoktatásra váltott

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 26. csütörtök 16:31
Sikeresen működik a távoktatás a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjában - tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Madzinné Ortó Ildikó miskolci régióvezető.

-  A közoktatási szünetről érkezett bejelentés tükrében mi is úgy határoztunk, hogy határozatlan ideig felfüggesztjük a hétvégi foglalkozásokat a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Program összes központjában, így Miskolcon is - tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Madzinné Ortó Ildikó. A miskolci régióvezető hozzátette: - Habár a szombati kontakt alkalmak elmaradnak, fontos azonban, hogy az e-learning-kurzusok futnak tovább, amely által biztosítani tudjuk diákjaink számára tanulmányaik folytatását, további tudásanyag megszerzését és az egyéni fejlődés nyomon követését, beleértve az angol oktatást is. A gyakorlófeladatok lehetővé teszik az egyéni ütemű haladást, és a gyerekek tanulását játékos feladatok, kép- és hanganyag, illetve oktatóvideók segítik. Oktatóink személyre szabott, részletes visszajelzései segítik a folyamatos önellenőrzést és önfejlesztést, nyomon követhetővé teszik a diákok előmenetelét.

Az intézmény minden kurzusa négy segítő feladatsorból áll, amelyek új tudásanyagot és gyakorlófeladatokat is tartalmaznak. A kurzusokhoz egy záróteszt tartozik, amely csak egyszer oldható meg. Minden modulhoz négy darab oktatóvideó áll rendelkezésre 5–8 perc hosszúsággal. Ezeket a kis bejátszásokat könnyed hangvétel, a korosztályhoz közelálló szóhasználat jellemez. A bemutatott jelenségeket, kísérleteket mindig magyarázat kíséri, amely a szakterülethez tartozó kulcsfogalmakat használva, ugyanakkor a fiatalok nyelvén összegzi a tapasztalatokat. Ez a rendszer kimondottan célravezető a jelenlegi helyzetben, amikor az iskolától távol kell maradniuk a gyerekeknek.

- A diákok örömmel használják a felületet. Örömmel tölt el minket, hogy az elmúlt időszakban a szülők is és a gyerekek is szép számmal jelezték, hogy számukra, a FIT-program e-learning rendszerének köszönhetően, sokkal könnyebb az iskolai online tanulás - hangsúlyozta dr. Madzinné Ortó Ildikó. 

Információs videósorozat

Az MCC FIT Program célja most, hogy támogassa az otthon maradókat, szülőket és diákokat, így szakembereik segítségével információs videó sorozatot indítanak. A sorozat első két része már elkészült; az első a koronavírusról, a második pedig az immunerősítő táplálkozásról szól. A következő részekben lesz szó az otthoni tanulásról, a stressz-kezelésről, valamint a szülői kommunikációról. A videók ITT és ITT  tekinthetőek meg.

Az MCC FIT Program április 15-től várja az ötödikes diákok jelentkezését a szeptembertől induló évfolyamukba. A jelentkezés online történik a http://fit.mcc.hu/jelentkezes.html oldalon és mindössze öt percet vesz igénybe.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!