Ugrás a tartalomra

Megerősödve jönnének ki a pandémiából

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. december 05. vasárnap 10:10
A Miskolc Holding Zrt. tizenöt éves fennállása alkalmából készült sorozatunkban ezúttal a Miskolci Fürdők Kft. munkáját mutatjuk be az olvasóknak.
Németh Judit ügyvezető. Fotó: MiNap/archív/Juhász Ákos

Az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő – mindhárom komplexumot a Miskolci Fürdők Kft. üzemelteti, aminek már a története is igen érdekesen alakul.

A MIVÍZ Rt. 2005-ben kettévált: a vízellátási, valamint a szennyvízelvezetési és -tisztítási üzemeltetői feladatokat a MIVÍZ Kft., míg a vagyonkezelői feladatokat a Városi Fürdőüzemeltető, Vagyongazdálkodó és Szolgáltató Zrt. (VFV) látta el. 2007-ben a VFV-ből kiválással létrejött a Miskolci Turisztikai Idegenforgalmi és Szolgáltató Kft. Később aztán a turisztikai cégbe olvadt be a fürdőket is üzemeltető vállalat, de utána még évekig Miskolci Turisztikai Kft.-néven üzemelt. Jelenlegi nevét – Miskolci Fürdők Kft. – 2019 áprilisában vette fel – idézte fel az elmúlt éveket Németh Judit ügyvezető.

- Úgy érzem, itthon vagyok a Miskolci Fürdőknél. Ez nem is véletlen. 1992-től 2008-ig a Miskolc Vízművek Fürdők és Csatornázási Vállalatnál, illetve annak jogutódjainál – MIVÍZ Zrt.-nél, majd MIVÍZ Kft.-nél dolgoztam. Úgy hiszem, a kollégáim is érzik, nem egy kívülről jött idegen, új vezető érkezett a céghez, hanem egy olyan valaki, aki megtapasztalta már a fürdők üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat, érti a munka lényegét, éppen ezért határozottan tud dönteni a felmerülő kérdésekben, és akár még jó tanácsokat is tud adni a munkatársaknak – mondja.

Ahogyan az ismert, a pandémia a Miskolci Fürdők életébe is rengeteg változást hozott. A városi fürdőket először 2020 márciusában kellett bezárni, aztán a nyári hónapokban újranyithattak ugyan, novembertől viszont újabb zár következett. 2021 májusában – amikor Németh Juditot kinevezték a cég élére – viszont már nemcsak a barlangfürdő, a Selyemréti Strandfürdő és a Miskolctapolcai Strandfürdő újranyitása volt a feladat, hanem meg kellett nyitni Miskolc újonnan épült élményfürdőjét, az Ellipsumot is. Mint mondja, büszke munkatársaira, mert a nehéz helyzet ellenére is helytálltak.

A Miskolci Fürdők jelenleg közel kétszáz embernek ad munkát – ebből a barlangfürdőben 48-an, a Miskolctapolcai Strandfürdőben 27-en, a Selyemréti Strandfürdőben 26-an, míg az Ellipsum élményfürdőben 51-en dolgoznak.

Németh Judit szerint a Miskolci Fürdők a pandémia ellenére is folyamatos üzemre készül mindegyik egységében, a látogatóknak nagy szükségük van arra, hogy kikapcsolódjanak a jelenlegi nehéz helyzetben.

A fürdőzőket változatos programokkal, a barlangfürdőben és az Ellipsumban rendszeres éjszakai fürdőzéssel várják a jövőben is, konyhájuk pedig finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal készül a látogatóknak. Az Aquaterápia-részlegben pedig egyedi környezetben orvosi javaslatra, vagy egyéni igény szerint gyógyítják és enyhítik a mozgásszervi panaszokat. Szolgáltatásaik között megtalálható a gyógymasszázs, a tangentor, az iszapkezelés, a súlyfürdő, a gyógytorna és a szénsavkezelés is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!