Ugrás a tartalomra

Megfenyegette a házaspárt, hogy rájuk gyújtja a házat - fegyházbüntetésre ítélték

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 27. hétfő 14:56
A Miskolci Járásbíróság a mai napon ítéletet hozott annak a férfinak a büntetőügyében, aki ezerötszáz forintért fenyegetett, majd vert meg egy házaspárt.

Az ítélet szerint a férfi június 16-án Miskolcon, az esti órákban a kerítésen átmászva jutott be egy házaspár otthonába, hogy tőlük pénzt szerezzen. 
Miután a sértettek megpróbáltak ellenállni az erőszakos kérésnek, a vádlott egy rongydarabbal és egy öngyújtóval a kezében fenyegette meg őket, hogy rájuk gyújtja a házat, ha nem adnak neki pénzt. 
A házaspár hiába próbált segítséget kérni, egyiküket a vádlott a földre lökte, míg a 70 éves idős asszonyt mellkason ütötte. A fenyegetés hatására a sértettek összesen 1.500.- forintot adtak át a férfinak.

A járásbíróság a vádlottat rablás elkövetése miatt mondta ki bűnösnek, akit ezért 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt. A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte, hogy a sértettek megbocsátottak a vádlottnak. Ugyanakkor súlyosító körülmény volt, hogy a férfi a házaspártól megszerzett pénzt ezidáig nem fizette vissza és a hasonló jellegű cselekmények az utóbbi időben gyakorta előfordulnak a járásbíróság területén.

A bíróság ítélete ellen a vádlott és védője fellebbezést nyújtott be, míg az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn. Az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.


 

További hírek

Olvasnivaló

Programok