Ugrás a tartalomra

Megkezdik a növényvédelmi permetezéseket

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 11. kedd 09:59
A használt szer emberre, állatra nem veszélyes.

A Miskolc  közterületein lévő díszfák - vadgesztenye és platán fák – növényvédelme a tavasz beköszöntével előtérbe került - írja közleményében az önkormányzat. A hőmérséklet emelkedésével megjelentek a rovarkártevők, a vadgesztenyefáknál az aknázó molyok, a platánfák estében pedig csipkéző poloskák.

Április hónap végétől biológus szakember bevonásával folyamatosan megfigyelésre került a kártevők jelenléte, mozgása és száma.

A legutolsó felmérés eredményei alapján május 10- 24. között szükséges elvégezni az első növényvédelmi permetezést. A felhasznált készítmények, szerek megfelelő védelmet nyújtanak a rovarkártevők és gombabetegségek ellen.

A használt szer emberre, állatra nem veszélyes. A leggondosabb munkavégzés közben is előfordulhat, hogy a szer a parkoló autókra hullik. A permetező szer azonban az autóban semmilyen kárt nem tesz, könnyen eltávolítható, plusz költséget nem okozva. A közterületen történő esti munkavégzés zajhatása miatt a lakosság megértését köszöni a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!