Ugrás a tartalomra

Megmenekülhet az Autisták Háza, de további segítségre van szükségük 

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 19. péntek 13:57
A zúzott köves támfal kétharmad részben már kész van, de fontos lenne még a nagy fagyok beállta előtt befejezni az építkezést. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Csermőkei úton található Autisták Házát az elmúlt időszak esős időjárása veszélybe sodorta. A csapadék miatt ugyanis megindult a domboldal, és a sár, illetve a lefolyó víz már az itt élők lakhatását veszélyeztette. Az épület, amelyben 25 súlyosan sérült autista fiatal lakik, esőzés után vízben áll, megoldást egy három méter magas kőfal felhúzása jelenthet. 

Októberben diósgyőri szurkolók és civil aktivisták fogtak össze, hogy segítsenek a támfal építésében, a felhíváshoz vállalkozók is csatlakoztak, az Avalon Park pedig adománnyal segített. A zúzott köves fal kétharmad részben már kész van, az alapítvány munkatársai rendkívül hálásak az eddigi támogatásért. A cél az, hogy még a nagy fagyok beállta előtt befejeződhessen az építkezés, aztán pedig a vízelvezetés és a tereprendezés is elkészülhessen. Ehhez pedig további segítségre, önkéntesekre van szükség. 

A napokban a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium diákjai - Jernei Péter irodavezető irányításával a B-A-Z Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezésében – segítették az Autisták Házának megmentését. A cserkészek nyakig sárosan, de nagy lelkesedéssel építették a falat. A középiskolások pénteken visszatérnek a Csermőkei útra, hogy önkéntes munkájukkal tovább segítsék a ház megmentését.  

A Miskolci Autista Alapítványt 1992-ben a Miskolcon és környékén élő autizmussal élő fiatalok szülei hozták létre, hogy egy specifikus otthon létrehozásával a hiányos szociális ellátórendszerben addig csak sodródó autizmussal élő és értelmi fogyatékos fiatalok számára elhelyezést, teljes körű ellátást, szolgáltatást; képzési és foglalkoztatási lehetőséget nyújtsanak. Az Autisták Házát a Varga-hegyen, a Csermőkei úton alakították ki.

További hírek

Olvasnivaló