Ugrás a tartalomra

Megyei Jogú Városok Szövetsége – Szita maradt a vezető, Veres Pál bizottsági elnök lett

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 10. kedd 12:08
Ismét Szita Károlyt, Kaposvár polgármesterét választották a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) elnökévé. Veres Pál bizottsági elnök lett.

A szövetség hétfőn Budapesten ülésezett. A tagok egyhangúlag döntöttek az újjáalakuló elnökségről, társelnöknek Péterffy Attilát, Pécs polgármesterét választották, Kósa Lajos a jövőben is tiszteletbeli elnöke lesz a szövetségnek, míg Veres Pál, Miskolc polgármestere a Humánszolgáltatási Bizottság elnöke lett.

A szervezet tagjai Szita Károly kezdeményezését támogatva arról is döntöttek, hogy megerősítik a klímavédelem iránti elkötelezettségüket – tudatta a kaposvári polgármesteri hivatal.

Visszaidézték Szita Károly néhány nappal korábbi közleményét, amelyben a polgármester azt írta: a hazai nagyvárosok az elmúlt években élharcosai voltak a klímavédelemnek, és ez a jövőben sem lehet másként. „Ezt úgy tudjuk elérni, hogy környezettudatos fejlesztéseket hajtunk végre, és az erőforrásokkal megfontoltan gazdálkodó városokat alakítunk ki. Ennek érdekében a városüzemeltetés terén készek vagyunk a klímavédelmet is szolgáló innovatív megoldásokat bevezetni” – fogalmazott az elnök.

(A külső képen Szita Károly elnök látható. Forrás: hirado.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!