Ugrás a tartalomra

Méltányolták a munkáltatói felelősségvállalást

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. október 01. péntek 09:30
Speciális szükségletű fiatalok munkaerő-piaci integrációját támogató cégek munkáját ismerte el a Szimbiózis Alapítvány csütörtök délelőtt. 
Fotó: Mocsári László

A hagyományteremtő szándékkal idén először átadott „Dobbantó díj” három jutalmazottja abban a programban vett részt, amit korábban a Szimbiózis Alapítvány hívott életre. Ennek keretében különböző fokú fogyatékossággal élő végzős középiskolásokat vontak be önismereti és szakmaválasztói tréningekbe, továbbá a munkatapasztalat megszerzésén túl lehetőséget nyújtottak számukra, hogy munkaerő-piaci és álláskeresési ismereteik is bővüljenek.

- A megyéből három középiskola húsz diákja kapcsolódott a projekthez - vázolta az alapítvány elnöke, Jakubinyi László, majd hozzátette: iskolákkal és kormányhivatalokkal történő országos szintű együttműködés eredménye a „Tandem projekt”, mely ezeknek a fiataloknak az iskolapadból a munka világába történő átlépésben jelent támaszt. - A megváltozott munkaképességű fiatalok fontos tartalékot képeznek a mai munkaerő-piacon, szükség van rájuk – hangsúlyozta.

- A munkáltatók nem kaptak semmilyen kompenzációt, nem csökkentek ezután adóterheik, kizárólag társadalmi felelősségvállalásból csatlakoztak a projekthez – hívta fel a figyelmet Jakubinyi László.

További hírek

Olvasnivaló