Ugrás a tartalomra

Mi magunk is tehetünk a tisztább levegőért!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 17. hétfő 09:12
A kültéri avarégetés visszaszorítása, megfelelő tüzelőanyagok használata és a monitoring rendszer kiépítése a célja annak a HungAIRy Life projektnek, amely 2019-ben indult el Miskolcon. A város levegőminőségének javításáról és a projekt jövőbeni feladatairól tartott előadást Nagy Dezső, a Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi referense a Kocsonyafesztivál Zöld Sátrában.

Miskolcon és a környező településeken nemrég ismét szmogriadót kellett elrendelni, ezért is különösen fontos a szálló por mennyiségének a mérése – mondta Nagy Dezső. A környezetvédelmi referens kifejtette: a Miskolci Egyetem által fejlesztett monitoring rendszert 60 kisméretű adatgyűjtő egység telepítésével alakítják ki, amelyek többségét a Miskolc Holdinggal együttműködve a városi kamerarendszer végpontjain helyezik el még az idén. Az adatok egy központi adatbázisba kerülnek, a szennyezettségről a város honlapján keresztül, illetve egy telefonos applikáció segítségével tájékozódhat majd a lakosság.

Márciusban feláll az ökomenedzser tanácsadó iroda, amelynek munkatársai kidolgozzák az önkormányzat légszennyezéssel kapcsolatos intézkedési terveit és tanácsadással is segíteni fogják a lakosságot.

A 2026-ig tartó országos projektben városunkból Miskolc MJV Önkormányzatával együttműködve a Miskolci Egyetem és a MIKOM Nonprofit Kft. vesz részt. A LIFE IP HungAIRy (LIFE17IPE/HU/000017) projekt az Európai Unió Life programjának támogatásával valósul meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!