Ugrás a tartalomra

Mikulásfutás az egyetemen, avagy a télapó és a campus

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. december 01. szerda 14:11
A Miskolci Egyetem több jótékonysági eseményt is hirdetett az ünnepvárás időszakában: a dolgozók adományokat, ruhát és tartós élelmiszert gyűjtenek. Ezekhez kapcsolódott az ME-Sportközpont is.
Juhász Ákos képgalériája

- Az ünnepek közeledtét a vírushelyzet miatti aggodalom és bizonytalanság sajnos idén is beárnyékolja. Ezekben a nehéz hétköznapokban kínálunk most lehetőséget egy kis kikapcsolódásra, méghozzá egy Jótékonysági Mikulás-futás rendezésével – mondta Boda Péter, a sportközpont vezetője.

 

- A terv az volt, hogy némi vidámságot csempészünk a hétköznapokba némi közös mozgással. Emellett arra kértük a jelentkezőket, hogy hozzanak magukkal egy-egy ajándékcsomagot is, amit mi – segélyszervezetek közreműködésével – eljuttatunk a rászorulókhoz.

A futásra nagyjából 70-en regisztráltak, ám végül valamivel kisebb létszámmal rajtolt a mezőny.

- Ez alkalommal főképp a dolgozóinkra koncentráltunk, de néhány diák is csatlakozott a kezdeményezéshez. Összesen 2 kilométer a teljesítendő táv, de a kollégáim úgy jelölték ki az útvonalat, hogy ezt a célt két kör megtételével lehessen teljesíteni: ha valaki úgy érzi, ebben a zimankós időben elég volt csupán egy karikát futnia, az ki tud szállni. A többiek pedig még egy kilométert tesznek meg az Egyetemváros gyönyörű kampuszán – fogalmazott Boda Péter.

A futást bemelegítés előzte meg, amit személyesen az egyetemen ügyeletes télapó tartott – egyébként ő állt a futók élén is, elmaradhatatlan társával, Rudolffal, a rénszarvassal. Egy gyönyörű Husky is kocogott a gazdijával, erősítve a lappföldi hangulatot.

A szervezők a hideg elűzésére forró italokat biztosítottak. Az esemény nagyjából 15 percig tartott: a futók célba értek, és az ajándékgyűjtő ládába is szép számmal érkeztek csomagok.   

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!