Ugrás a tartalomra

A Mikulást várják a baráthegyi alpakák is

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. december 05. vasárnap 18:37
Szombat délután bárki készíthetett mókás szelfit a Baráthegyi Majorság alpakáival, akik a nagyszakállú érkezését várva még a Mikulás sapkát is felhúzták.
Fotó: Juhász Ákos

Mikulás sapka van a fején és a gyerekek imádják, mi (vagy ki) az? A kérdésre többnyire természetesen az a helyes válasz, hogy a Mikulás. A Baráthegyi Majorságban azonban más volt a helyzet, legalábbis szombat délután. Az itt élő alpakák ugyanis úgy döntöttek, ők bizony készülnek a Télapó érkezésére. A tökfedő nélkül is mókás állatkák pedig örömmel pózoltak bárkinek, aki szelfit, vagy családi fotót kívánt készíteni velük. 

Fotó: Juhász Ákos

A Szelfi pont támogatói jegy ellenében volt használható. A majorságot üzemeltető Szimbiózis Alapítvány az így befolyt összeget az alpakák karácsonyi ajándékára költenék. Ahogyan a beharangozóban írták: kötőféket, kiskabátot és alpaka tápot vásárolnak majd belőle.

Fotó: Juhász Ákos


A látogatók természetesen az egész majorságot bejárhatták: megnézhették Sütit és Fülöpöt, a két bébi alpakát, a pónikat, a kecskéket, a nyuszikat, Dorka csacsit és Tündért, a lovat is. Bejárható volt emellett a Diósgyőri vár kicsinyített mása, megnézhette bárki az üvegházat, a szélkereket, a kerti tavat, a kemencét, meg úgy általában az egész öt hektáros területet. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!