Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.05.10.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 10. szerda 07:45
Napos, gomolyfelhős idő várható, a déli, kora délutáni órákban erős UV sugárzással.
Fotó: minap

Időjárás

Szerdán sok napsütés várható, emellett gomolyfelhőkre lehet számítani, illetve délutántól a Dunántúlon nyugat-délnyugat felől a fátyolfelhőzet is növekedni kezd. Csak néhol az Alföldön fordulhat elő jelentéktelen zápor. Élénk, a Tatabánya-Baja vonal 50-100 km széles sávjában erős lökések kísérhetik a keleti, délkeleti szelet. Hajnalban 3-10 fok várható, de a fagyzugokban ennél kissé hidegebb is lehet. Délután 17-22 fokot mérhetünk. (idokep.hu)

Orvosmeteorológia

Szerdán is marad még a frontmentes idő, de a nagy napi hőingás különösen a szívbetegeket megviselheti, esetükben ingadozhat a vérnyomás. Délelőtt gyorsan fog melegedni a levegő, a melegedésre érzékenyek körében álmatlanság, fáradékonyság, koncentrálási problémák léphetnek fel.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

A hűvös, hideg reggeli órákban a kopásos jellegű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet. A naposabb idő viszont jó hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre.
11 és 16 óra között az UV-sugárzás már eléri az erős fokozatot, így a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.
Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán az ország részén száraz utakra számíthatnak a közlekedők, de reggel, délelőtt helyenként az Alföldön előfordulhat gyenge eső, kisebb zápor, így ezeken a tájakon előfordulhatnak vizes, csúszós útszakaszok.
A keleti-délkeleti szél többfelé élénk, a Tatabánya-Baja vonal 50-100 km széles sávjában erős lehet, így romolhat a járművek menetstabilitása.
Érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni a napos időszakokban.

Levegőminőség

A fűtési időszak vége és az elmúlt napok szeles időjárása jót tett városunk levegőjének. Jó a levegő minősége az egész városban ma reggel, a pmmonitoring.hu adatai szerint.

Útinform

A Miskolci Városgazda közlekedési információi:

Útlezárás:

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányuló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

Félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a belváros irányába közlekedő autósoknak a Szabadságharc utcában. A forgalomkorlátozás - elsősorban a reggeli csúcsidőszakban - torlódást okozhat a belváros irányába, aki teheti, kerülőútként használja az Ifjúság útját.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Balassi Bálint u. 10
Balaton u. 27
Baráthegyalja u. 110; 148
Bencések útja 79
Benedekalja u. 1-3  
Csehov u. 2
Cserép u. 14
Igazság u. 2
Kabar u. 5
Kabók L. u. 20
Kázmér u. eleje
Kis-Hunyad u. 52
Koppány u. 2
Kondor B. u. 3-5
Köztársaság útja 16
Latorca 10
Lányi E. u 6
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. 34
Mikes Kelemen u. 4.
Móra F. u. - Erdő u. kereszteződés
Móricz Zs. u. 34
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Réz u. 8.; 14
Róna u 1-3  
Selyemrét u. 2
Szekerész u 6.
Szövő u. – Csillag u. kereszteződés
Tábortűz u. 5
Tokaji F. 14
Vasöntő u. 5.
Vécsey u.15
Zsigmondy u. 2
Zsigmondy -Vágóhíd u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Ha hosszú távon is sikeres szeretnél lenni, akkor alkalmazkodnod kell a megváltozott körülményekhez. Ne csak le akard tudni a feladatokat, hanem keresd a lehető legjobb megoldást, ami hosszú távon is működőképes lehet.

Bika
Nincs azzal baj, ha meghallgatod mások véleményét, és adsz is a tudásukra, miközben a saját utadat járod. Ha a magad céljait követed, magadnak kell kitaposnod az ösvényedet, de ez nem jelenti azt, hogy korábbi tapasztalatokat ne használhatnál.

Ikrek
Türelmesnek kell lenned valakivel, aki talán olyasmit szajkóz, amit más sokadszorra hallgatsz. Mégis érdemes figyelmesnek maradnod, mert a sok felszínes adat között előkerülhet egy aranyat érő információ is.

Rák
Kellemes meglepetések érhetnek ma, és szinte nem is akarod elhinni, hogy ekkora szerencse érhet. Ne becsüld le a saját szerepedet, te is sokat tettél azért, hogy így alakuljanak a dolgok, okod van büszkének lenni magadra.

Oroszlán
Elégedett vagy egy eredményeddel, de úgy érzed, kicsit a szerencsén is múltak a dolgok. Ha nem érzed úgy, hogy elég nagy a kihívás, akkor keress olyan feladatokat, ahol valóban kihasználhatod a képességeidet.

Szűz
Meglepetés érhet valakivel kapcsolatban, akiről azt gondoltad, már mindent tudsz, és nem okozhat meglepetéseket. Ne becsüld le az emberek rejtett képességeit, vannak még olyan terepek, amiket nem ismerhettél ki.

Mérleg
Nem egyszerű nap vár most rád, de ha tartod magadat a kitűzött határidőkhöz, akkor mindennek a végére érhetsz. Tartsd szigorúan a tempót, de estére engedj meg magadnak egy kis lazítást is.

Skorpió
Érzed, hogy közelebb jársz a megoldáshoz, mint eddig bármikor, de mintha az utolsó láncszem hiányozna. Próbálj ma sokat beszélgetni, meghallgatni másokat is, mert ott lehet a megoldás a közeledben.

Nyilas
Ne erőltesd túl magadat, főleg, ha valójában ezt nem is követeli meg a környezeted. Csak azért, hogy valakit lenyűgözz, ne használd fel az összes energiádat, mert amikor igazán szükséged lehet rá, nem lesz elég.

Bak
Tedd félre kicsit a büszkeségedet, amikor ma valaki kritizál, mert érdemes meghallgatni az érveit, és felhasználni az ebből szerzett tapasztalatot. Ha jobbá válhatsz egy hiba alapján, akkor máris megérte hibázni is.

Vízöntő
Kellemetlenül érzed magadat valaki társaságában, nem akarsz több időt tölteni vele, mert úgy érzed, rád is rossz hatással van. Szerencsére a barátaidat jogod van megválogatni: szánj azokra időt, akik megérdemlik.

Halak
Amikor csak egyetlen lehetőséged van, az is nagyon vonzónak tűnhet, de amikor más lehetőségek is adódnak, elgondolkodsz, hogy miért is ezt az utat választottad. Ha meggondoltad magad, ne félj másik irányba haladni. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!