Ugrás a tartalomra

Mindent vittek, amit találtak – nyitott lakásokból és autókból loptak a gyanúsítottak

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 23. péntek 13:10
Nyitva hagyott autókból, le nem zárt lakásokból lophattak Miskolcon azok a gyanúsítottak, akikkel szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedést alkalmazott a mai napon a Miskolci Járásbíróság.
betörés betörő.jpg
Képünk csak illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik gyanúsított 2019 júniusában többször bement olyan lakásokba, amelyek ajtaja kulccsal nem volt bezárva. Ezen esetekben ékszereket, készpénzt hozott el, egyik alkalommal több mint 1 millió forint összegben.  

Később – 2019. július 10-én éjjel – a gyanúsított és társa a nyitva hagyott ajtón keresztül jutottak be egy miskolci családi házba, ahonnan 750.000 forint értékben többek között híradástechnikai eszközöket, készpénzt, bankkártyákat és személyes iratokat vittek magukkal. Néhány nap múlva egy le nem zárt autóból vittek el 50.000 forint készpénzt és egyéb személyes tárgyakat. Augusztus 9-én ismét egy családi házba mentek be annak nyitott ajtaján keresztül, ez esetben mintegy 70.000 forint értékű kárt okoztak. Augusztus 17-én egy családi házból számítógépet és készpénzt, egy nyitott autóból iskolaszereket és pénzt vittek el.

A gyanúsítottakkal szemben lopás miatt indult büntetőeljárás. Egyikük – személyi körülményei miatt – bűnössége megállapítása esetén 7 és fél évig, a másik gyanúsított akár 4 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, mely miatt fennáll a gyanúsítottak szökésének, elrejtőzésének veszélye és tartani kell attól is, hogy újabb bűncselekményt követnének el. Mindezek miatt a bíróság mindkét gyanúsítottal szemben indokoltnak találta a szabadságuk korlátozását, a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását rendelte el, míg társa esetében – az ügyész indítványával egyezően – bűnügyi felügyeletéről döntött nyomkövető eszköz egyidejű alkalmazása mellett.  

A bűnügyi felügyelet tartama alatt a gyanúsított a bíróság által kijelölt lakást engedély nélkül nem hagyhatja el, lakóhelyét nem változtathatja meg, ha a bíróság által meghatározott magatartási szabályokat megszegi letartóztatásba kerülhet.

A letartóztatással szemben a gyanúsított és védője fellebbeztek, az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!