Ugrás a tartalomra

Mini erdő a miskolci iskolákban! Száz facsemetét ültetnek el a környezettudatosság jegyében

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 30. hétfő 16:22
Az Acer Magyarország 100 facsemetét ajándékozott a Miskolci Tankerületi Központ iskoláinak. A fák ültetésének célja a környezettudatos gondolkodás elmélyítése és a klímavédelem. A Görömbölyi Általános Iskola udvarára a számítástechnikai cég munkatársai 30 juharfát ültettek el, csütörtökön.
Fotók: Mocsári László

Kertészekké és növényekké váltak műsorukban a görömbölyi iskola tanulói. Minden gyerek zöld felsőben és sötét alsóban, a természet és a környezettudatosság jegyében vett részt a programokon. Aszfaltrajzverseny, kirakós játék és vetélkedők is színesítették a napjukat.

László István, a Miskolci Tankerületi Központ igazgatója kiemelte: a klímavédelem, a környezettudatos gondolkodás jegyében teszik mindezt. – Szeretnénk minél kisebb korban elültetni ezeket a gondolatokat a gyermekek szívében, lelkében. Tehát ez egy jelképes és egy tényleges faültetés lesz – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak.

Az Acer Shop munkatársai elültették a fákat az iskola udvarára. A gyártónak az európai edukációs programjához csatlakozott az adományozó miskolci számítástechnikai cég.

Kurucz Tamás, az Acer Shop tulajdonosa azt mondta: néhány hétig tartott az a projekt amiben kitalálták, hogyan lehetne ezt Magyarországra hozni. – Utána pedig lokálpatrióta miskolciként azért küzdöttem, hogy mindez Miskolcon valósuljon meg először az országban. Hozzátette továbbá: a kapcsolat a fa és az Acer között eléggé nyilvánvaló, hiszen az Acer szó jelentése latinul juhar.

A többi 70 fa elültetése a Diósgyőri Nagy Lajos király, a Bulgárföldi, a Könyves-Kaffka Általános Iskolában és az Erkel Zeneiskolában folytatódik.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!