Ugrás a tartalomra

Miskolc maradjon a béke szigete

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 13. csütörtök 14:55
A zavarkeltés és a miskolciak ünnepének meggyalázása lehet a célja annak a vasárnapi demonstrációnak, amelyet a Hatvanégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Mi Hazánk Mozgalom szervezett Miskolcra – erre Bartha György és Bazin Levente, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselői sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet.
Bartha György és Bazin Levente, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselői - fotó: Juhász Ákos

Toroczkai László a Sályban történt gyilkosság után a múlt héten jelentette be, a Megyei Kormányhivatal elé vasárnap délután 4 órára szervezett tüntetést. 

Bartha György úgy fogalmazott, mivel ez a tragikus eset nem Miskolcon történt, a demonstráció célja csak az lehet, hogy a tüntetők és ellentüntetők a Kocsonyafesztivált megzavarják. A Mi Hazánk Mozgalom ezer szállal kötődik a Fideszhez, ez már a kampány alatt is bebizonyosodott. Ez az oka annak, hogy a Fidesz helyi szervezete nem határolódik el a tüntetéstől. A politikus hozzátette, a Kocsonyafesztivál egy olyan ünnep, amit a fideszes, előző városvezetés vett el a miskolciaktól, és a rendezvény most végre visszatalál a városba.

Bazin Levente szerint egy kis csoport erőszakos demonstrációval akarja a többségi társadalomra ráerőltetni a véleményét. A politikus aláhúzta, hogy az eseményre a jelenlegi városvezetés és a rendőrség is felkészült. A rendezvényen a hatóság folyamatosan jelen lesz és garantálni fogják a fesztiválozók biztonságát.

A Velünk a Város frakció mindkét politikusa azt kéri, hogy Miskolc maradjon a béke szigete, a pénteken kezdődő Kocsonyafesztiválon is.

További hírek

Olvasnivaló