Ugrás a tartalomra

Miskolci érmek a WKF Karate Magyar Bajnokságról

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 08. hétfő 09:02
A megmérettetésen a miskolciak egyéniben két ezüst és egy bronzérmet gyűjtöttek, míg a Hayashi-ha Shito-ryu csapat tagjaként a háromból két helyi sportoló szerzett aranyérmet.
A képen balról jobbra: Bérczes Botond (Justitia), Simák Dániel (Hegyvidék), Elekes Máté (Justitia), Nguyen Xuan Bach (UTE) (Fotó: olvasónk küldte)

A WKF Karate Magyar Bajnokságot május 6-án és 7-én rendezték meg, amely a magyarországi karate ötvenedik jubileumi évének egyik legfontosabb állomása, fogalmazott Shihan dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetsége elnöke.

A versenyen a miskolci Justitia Fuji-Yama SE mindkét napon 4-4 bírót, valamint összesen több mint 10 versenyzőt vonultatott fel a megmérettetésen.

Az első napon a hivatalos WKF kategóriák, azaz a kadet, junior, U21 és felnőtt korosztályoké volt a főszerep. A miskolciak egyéniben két ezüst és egy bronzérmet gyűjtöttek, míg a Hayashi-ha Shito-ryu csapat tagjaként a háromból két helyi sportoló szerzett aranyérmet.

A második versenynapon a kisebb korosztályok léptek tatamira, akik közül Kazai Bendegúznak, a miskolci Nagy Lajos Király Általános Iskolában található Tokui dojo karatékájának sikerült a dobogó legfelső fokára felállnia.

Eredmények:

8-9 éves fiú kata B kategória: 1. Kazai Bendegúz

12-13 éves lány kata C kategória: 5. Trója Panna

12-13 éves lány kata C kategória: 5. Molnár Fruzsina

Kadet fiú kata: 5. Tóth Ádám

Junior férfi kata: 2. Bérczes Botond

Junior férfi kata: 3. Elekes Máté

Junior férfi kata: 7. Harangozó Ákos

U21 női kata: 2. Nagy Gréta

Felnőtt férfi kata: 7. Szilágyi Gergő

Felnőtt férfi kata: 9. Bérczes Botond

Felnőtt férfi kata: 11. Elekes Máté

Felnőtt férfi csapat kata: 1. Hayashi-ha Shito-ryu (Szilágyi Gergő-Justitia, Elekes Máté-Justitia, Simák Dániel-Hegyvidék)

További hírek

Olvasnivaló